• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευρώσεις και ο καλοήθης ίλιγγος θέσης

Νευρώσεις και ο καλοήθης ίλιγγος θέσης

Νευρώσεις και ο καλοήθης ίλιγγος θέσης

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις νευροψυχιατρικών νοσημάτων, ιδιαίτερα σε περιστατικά νευρώσεων, παρατηρούμε στη Βιονευρολογική την απότομη εμφάνιση ξαφνικού και ενοχλητικού ιλίγγου. Πρόκειται για το λεγόμενο καλοήθη ίλιγγο θέσης, ο οποίος παρατηρείται με αλλαγή της θέσεως της κεφαλής.

Πρόκειται για το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας σφαιρικής διαγνωστικής προσπάθειας για να συντονιστεί η κατάλληλη αγωγή. Συνήθως η αιτία εδώ βρίσκεται πριν από κάποια διαταραχή του λαβυρίνθου, στο σημείο που δείχνει το βέλος της εικόνας (εικόνα).

Το χαρακτηριστικό των περιπτώσεων αυτών είναι ότι ο ίλιγγος υποχωρεί, μόλις ηρεμούν οι αισθήσεις με ή χωρίς τη βοήθεια του γιατρού. Μιλάμε για περιπτώσεις αυτοΐασης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H είσοδος παθολογικών ουσιών και επιληπτικές κρίσεις
Από λειτουργικούς λόγους ή τραυματισμούς πολλές φορές προκύπτουν κάποια κενά στο «δίχτυ» του αιματικού φραγμού του εγκεφάλου∙ αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποιες «θύρες» εισόδου για διάφορες ουσίες. Περισσότερα...



Δεν αφήνουμε τον εγκέφαλο να γεράσει
Σήμερα γνωρίζουμε διαγνωστικές τεχνικές τόσο για την πιστοποίηση των εγκεφαλικών βλαβών όσο και για την άμεση βελτίωση τους. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Terra Incognita - Kontra Channel - Δογμα ΣΟΚ

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit