• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αυχενικά προβλήματα και συμπτώματα

Αυχενικά προβλήματα και συμπτώματα

Αυχενικά προβλήματα και συμπτώματα

Πρόκειται σε παγκόσμιο επίπεδο για πολλά εκατομμύρια ατόμων που βασανίζονται από συμπτώματα σε διαταραχές του αυχένα.

Οι διαταραχές αυτές μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας αυχενικής μυελοπάθειας, στένωσης του αυχενικού μυελικού σωλήνα, σπονδυλώσεις, δισκοπάθειες ή ακόμα και διαταραχές αγγείων της περιοχής.

Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούνται αλλά να χαίρουν προσοχής είναι κυρίως αισθητικές διαταραχές στα άκρα, χέρια και πόδια, δυσκινησίες στην ίδια περιοχή και διαταραχές βάδισης.

Οι διαταραχές βάδισης γίνονται ακόμα πιο περίπλοκες όταν εμφανίζουν μια αυξημένη σπαστικότητα των άκρων. Σε όλες τις περιπτώσεις ιδιαίτερα στην Βιονευρολογική που κάνουμε διεξοδικό έλεγχο αυτών των περιστατικών, ψάχνουμε και για το λεγόμενο σημείο Λερμίτ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι πόνοι και δυσαισθησίες στην πλάτη όταν κάποιος πιέζει προς τα μπρός και κάτω την κεφαλή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εμμονή και εγκεφαλικά κέντρα
Η εμφάνιση μιας εμμονής είναι αποκλειστικά υπόθεση της λειτουργίας του εγκεφάλου και μάλιστα των εγκεφαλικών κέντρων. Περισσότερα...



Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοκ
Στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου ο εγκέφαλος τραυματίζεται σε διάφορες θέσεις αλλά κατά κύριο λόγο παρουσιάζει μια μικρή ή μεγάλη υποφυσιακή διαταραχή, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μια δυσάρεστη κατάληξη μετά από σοκ. Περισσότερα...



Η αορτή και ο μεγάλος κίνδυνος της εμβολής
Η αορτή είναι ένα τοξοειδές αγγείο, μεγάλου διαμετρήματος, από όπου περνάει θεωρητικά όλο το αίμα που φεύγει από την καρδιά προς τις διάφορες αρτηρίες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit