• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ημικρανίες και αδύναμα άκρα

Ημικρανίες και αδύναμα άκρα

Ημικρανίες και αδύναμα άκρα

Σε πολλές περιπτώσεις οι ημικρανίες παρουσιάζονται με μια περίεργη «συντροφιά». Αυτή η περίεργη «συντροφιά», όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, είναι να «παραλύει» το μισό πρόσωπο και τα σύστοιχα άκρα.

Πρόκειται για τις λεγόμενες σύνθετες ημικρανίες που έχουν για «συντροφιά» παραλυμένα τμήματα του σώματος. Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις, που η επικινδυνότητα τους είναι ανάλογη με το βαθμό κάποιας αιματολογικής διαταραχής στον εγκέφαλο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κυρίως ένα πράγμα είναι «ασυγχώρητο» η αναμονή. Η εξέταση του αγγειακού δένδρου του εγκεφάλου, επικουρούμενη και από άλλες μεθόδους, κυρίως νευροφυσιολογικής υφής, και ταυτόχρονη εντατική αγωγή, είναι απαραίτητη. Οι επιπλοκές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μοιραίες και μόνιμες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Καταστρέφει η ημικρανία τη μνήμη;
Από την πείρα μας στη Βιονευρολογικη, έχοντας εξετάσει εκατοντάδες ανθρώπους με κάθε μορφή και είδους ημικρανίας, έχουμε παρατηρήσει, στη συγκεντρωτική έρευνα που κάνουμε τουλάχιστον εδώ στο δικό μας εργαστήριο, ότι οι συχνές ημικρανίες αποτελούν ένα μεγάλο κίνδυνο για τη φυσιολογική λειτουργία της μνήμης Περισσότερα...



Ψωριασική αρθρίτιδα και μονοκλωνικά αντισώματα
Είναι πλέον παραδεκτό ότι έχουμε μία εγκεφαλική λειτουργική συμμετοχή στην ψωριασική αρθρίτιδα Περισσότερα...



H γέφυρα της μυθοπλασίας
Μέσα στον εγκέφαλο, σε μια σειρά από εγκεφαλικούς σχηματισμούς που είναι κυρίως στην περιοχή του στελέχους και του προσθίου μετωπιαίου λοβού για πολύ σπουδαίο σχηματισμό του εγκεφάλου, υπάρχει μια γέφυρα, η οποία ελέγχει τη ροή και τη συνοχή και της μνήμης και του προφορικού λόγου, σε ότι εκφράζει βιώματα του ίδιου του προσώπου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 4/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit