• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ποια είναι η δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης;

Ποια είναι η δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης;

Ποια είναι η δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης;

Η υπόφυση παράγει από τα λεγόμενα ηωσινόφιλα κύτταρα την αυξητική ορμόνη, η οποία είναι μια ειδική ορμόνη που έχει δράση στο μεταβολισμό πρωτεΐνης, λίπους, υδατανθράκων και «γεννά» με την ανάπτυξη του σώματος.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν δυσλειτουργίες, όπως τακτικά βλέπουμε εδώ πέρα στη Βιονευρολογική, με περισσότερη ή λιγότερη αύξηση λόγω έλλειψης της ορμόνης.

Στην αύξηση π.χ. βλέπουμε το φαινόμενο της αυξήσεως των οστών του προσώπου και των άκρων, χεριών και ποδιών, καθώς επίσης και τη μεγαλογλωσσία. Στην έλλειψη βλέπουμε το νανισμό, που είναι κυρίως στα παιδιά.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H αρχική συμπτωματολογία του όγκου του εγκεφάλου
Τουλάχιστον στην αρχή της παθολογικής εξέλιξης του όγκου του εγκεφάλου έχουμε μια «σταθερά» Περισσότερα...



Γιατί η υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη «χαλάει» τον καλό ύπνο;
Η αντίσταση στην ινσουλίνη έχει σαν αποτέλεσμα μια ραγδαία αύξηση της νυχτερινής κορτιζόλης, η οποία έχει σαν συνέπεια, λόγω της ανατολής που προκαλεί στην έκκριση μιας ορμόνης για τον ύπνο, της μελατονίνης, να μην αφήνει το άτομο να κοιμηθεί Περισσότερα...



To διαταραγμένο σήμα και η παράλυση των νεύρων
Στην ασθένεια της μυασθένειας υπάρχει κάτι πάρα πολύ παράδοξο, που όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη νευρολογία έφερε κυριολεκτικά παγκόσμια μια αναστάτωση και έδωσε την αφορμή για έρευνα σε καινούργιους τομείς, οι οποίοι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, αναπτύσσονται ακόμη μέχρι σήμερα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit