«Διαφορετικα» συναισθηματα στο ιδιο ερεθισμα λογω «περιοδου αντιδρασης» - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ» ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΛΟΓΩ «ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ»
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

Από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει ουσιαστικά πόσο χρόνος χρειάζεται και για να αντιδράσει, αλλά και για να ανακουφιστεί από ένα συναίσθημα. Ας πούμε π.χ. του φόβου ή του πανικού.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό της εγκεφαλικής του λειτουργίας και γεννά τον τρόπο αντίδρασης που από μικρός έχει μάθει. Δηλαδή, να επεξεργάζεται τα συναισθήματα αυτά.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στη γενική στάση της ζωής του παίζει αυτός ο χρόνος αντίδρασης ή αποκατάστασης ενός συναισθήματος έναν ουσιαστικό ρόλο τόσο για την ψυχική του ηρεμία, αλλά και για τα ζωτικά του αντανακλαστικά.

Αυτή την «περίοδο αντίδρασης» καλό είναι ο καθένας να τη «μαθαίνει» για τον εαυτό του για να μπορεί να αντιδρά ανάλογα και να προσαρμόζεται στο κοινωνικό περιβάλλον.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Anti-LINGO-1 και σκλήρυνση κατά πλάκας
Από τα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα γίνεται μία προσπάθεια τροποποίησης του Nogo-παράγοντα σε φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας με τη μορφή αντισώματος. Περισσότερα...



Καταστροφικές εμμονές, ψυχαναγκασμοί και φθορά εγκεφάλου
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα των καταστροφικών εμμονών, του ψυχαναγκασμού και της φθοράς του εγκεφάλου. Περισσότερα...



Κρότος , φόβος , εμβοές
Πολλές φορές σε αρκετές περιπτώσεις ένα φοβικό γεγονός με ένα ιδιαίτερο τρόμο, συνδεδεμένο με κάποιον ήχο, ο οποίος από ένα ευαίσθητο άτομο θα υπερεκτιμηθεί προς μια κατεύθυνση, είναι δυνατόν να προκαλέσει χρόνιες και πολύ δύσκολα θεραπεύσιμες εμβοές. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit