• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η «ζαλάδα» στην απότομη έγερση

Η «ζαλάδα» στην απότομη έγερση

Η «ζαλάδα» στην απότομη έγερση

Σε οποιαδήποτε κλινική και οποιεσδήποτε συνθήκες, όταν κάποιος σηκώνεται απότομα από το έδαφος και έχει δυνατές ζαλάδες και αστάθεια, έχει νευρολογικό πρόβλημα.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, το πρόβλημα αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι δε γίνεται σωστή «μεταφορά» του εγκεφαλονωτιαίου υγρού από το ένα μέρος του νευρικού συστήματος στο άλλο και προκύπτει ένα «υδραυλικό κενό».

Αυτό δεν μπορεί να το αντισταθμίσει το σύστημα του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και έτσι παρουσιάζεται η συμπτωματολογία που αναφέραμε παραπάνω.

Υπάρχει μια τάση ακόμα και μεταξύ των γιατρών να υποβαθμίζεται η αξιολόγηση τέτοιων συμπτωμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να διαιωνίζονται παθολογικές καταστάσεις με άσχημες συνέπειες στο μέλλον.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ύπνος και κεφαλαλγία
Μια από τις χειρότερες μορφές κεφαλαλγίας είναι αυτή που συνδέεται με τις διάφορες φάσεις του ύπνου. Περισσότερα...



Μηνιγγιώματα και τοποθέτηση εγκεφαλικής βαλβίδας
Τα μηνιγγιώματα λόγω «χαρακτήρα» και θέσης πολλές φορές δημιουργούν καταστάσεις τέτοιες, όταν ιδιαίτερα είναι στη βάση του κρανίου, που έχουν σαν επακόλουθο την εμφάνιση ενός υδροκεφάλου Περισσότερα...



Περιβάλλον, Crohn, επιληψία
Όταν η νόσος του Crohn παρουσιάζεται ταυτόχρονα με εμφανείς κρίσεις ή κρυπτογενή επιληψία, υπάρχει πάντα μία συγκεντρωτική κλινική εικόνα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit