• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γλοίωμα, λέμφωμα ή φλεγμονώδης απομυελινωτική εστία

Γλοίωμα, λέμφωμα ή φλεγμονώδης απομυελινωτική εστία

Γλοίωμα, λέμφωμα ή φλεγμονώδης απομυελινωτική εστία

Σε μια περίπτωση εγκεφαλικής βιοψίας που ελέγχονται με διάφορα τεστ φαιά και λευκή ουσία του εγκεφάλου, τα στοιχεία ιδιαίτερης σημασίας πρώτα εντοπίζονται και μικροσκοπικά.

Πρόκειται κυρίως για δραστηριότητες μακροφάγων κυττάρων εντοπισμένα στη λευκή ουσία σε συνδυασμό με χρόνιες περιαγγειακές διηθήσεις που είναι χαρακτηριστικές για τη φλεγμονώδη απομυελίνωση.

Τα ευρήματα είναι σαφή και στην περίπτωση ενός έμπειρου εξεταστή (παθολογοανατόμου) μπορεί να βοηθήσουν ουσιαστικά και τελεσίδικα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο έντονος πόνος στη γλώσσα
Ο έντονος πόνος στη γλώσσα με ταυτόχρονο μούδιασμα, τις περισσότερες φορές είναι μια βλάβη που ξεκινάει από το τρίδυμο και μπορεί να είναι τόσο από εκφυλιστικές, τραυματικές αιτίες ή βλαπτικές ουσίες Περισσότερα...



Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ύπνος;
Στο γιατί κοιμόμαστε, υπάρχουν πολλές θεωρίες, αλλά καμία δεν είναι απόλυτα επαρκής Περισσότερα...



Φαρμακευτικές αγωγές και βλάβη της ακοής
Πάρα πολλές φορές, όπως έχουμε δει στους ασθενείς μας εδώ στην Βιονευρολογική και κυρίως παιδιά, ύστερα από έντονη φαρμακευτική αγωγή κυρίως αντιβιοτικού τύπου και μάλιστα συγκεκριμένων από αυτών, όπως είναι τα ανθελονοσιακά φάρμακα και τα παράγωγα τους, συμβαίνει να έχουμε μονομερή βλάβη του ακουστικού νεύρου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit