• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το πρωτογενές λέμφωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος

Το πρωτογενές λέμφωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος

Το πρωτογενές λέμφωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος

Από όλες τις μορφές καρκίνου του κεντρικού νευρικού συστήματος, την περίπτωση του λεμφώματος πρέπει να τη δει κανείς από μια ιδιαίτερη «γωνία».

Στην προκειμένη κατάσταση έχουμε να κάνουμε με μια λοιμώδη κατάσταση της λέμφου, που δρα παθολογικά σε δυο κατευθύνσεις. Η μια είναι και σαν καλοήθης όγκος του κεντρικού νευρικού συστήματος, αλλά παράλληλα και σαν κακοήθης λοιμογόνος παράγοντας.

Έχουμε, δηλαδή, μια διπλή παθολογική διάσταση, χαρακτηριστική της περίπτωσης αυτής. Ενώ με τους άλλους όγκους του κεντρικού νευρικού συστήματος, έχουμε τον έναν ή άλλο τρόπο θεραπείας.

Εδώ πρέπει να δούμε όλες τις συνιστώσες και να συνεκτιμήσουμε την αντιμετώπιση και το χρόνο. Αυτό κάνει το λέμφωμα ιδιόμορφο, αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα θεραπευτικής και διαγνωστικής αγωγής.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

O έλεγχος της φαρμακευτικής αγωγής στο ηωσινοφιλικό σύνδρομο
Παρακολουθώντας τα τελευταία δημοσιεύματα, όπου υπάρχουν αυτόν τον καιρό, και από τις εντυπώσεις μας από τη Βιονευρολογική, βλέπουμε ότι μετά την έγκυρη διάγνωση του υπερηωσινοφιλικού συνδρόμου, υπάρχει μια πάρα πολύ ικανοποιητική θα λέγαμε μείωση των ηωσινόφιλων σε ποσοστό 95% μετά την ανάλογη θεραπευτική αγωγή Περισσότερα...



Παιδική βουλιμία και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά
Εξελικτικοί, κοινωνικοί και οικογενειακοί παράγοντες έχουν μια μεγάλη συμμετοχή στην εμφάνιση της παιδικής βουλιμίας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το ιστορικό του ψυχαναγκασμού Περισσότερα...



Οι κινάσες και οι φωσφατάσες
Στη Βιονευρολογική παρατηρούμε τακτικά, αναλύοντας το γενετικό υλικό διαφόρων ασθενών ότι υπάρχει ένα παιχνίδι μεταξύ των πρωτεϊνικών ενζύμων των κινασών και των φωσφατασών Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit