Αυχενικος νωτιαιος σωληνας και διαστασεις (η κλινικη του σημασια) - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΧΕΝΙΚΟΣ ΝΩΤΙΑΙΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ)
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αυχενικός νωτιαίος σωλήνας και διαστάσεις (η κλινική του σημασία)

Αυχενικός νωτιαίος σωλήνας και διαστάσεις (η κλινική του σημασία)

Αυχενικός νωτιαίος σωλήνας και διαστάσεις (η κλινική του σημασία)

Σε φυσιολογικές περιπτώσεις ο νωτιαίος σωλήνας της αυχενικής μοίρας διαθέτει αρκετό χώρο για τα νευρωνικά στοιχεία που περιέχει Ο πρώτος αυχενικός σπόνδυλος έχει ύψος περίπου 21,8 mm και στο ύψος αυτό περιέχεται περίπου 50% νευρικός ιστός. Ο έκτος αυχενικός σπόνδυλος με ύψος περίπου 17,8 mm προφυλάσσει 75% νωτιαίου μυελού.

Έχουμε τακτικά συγγενείς στενώσεις που αλλάζουν την αναλογία αυτή, κατά κύριο λόγο όμως οι σκέψεις αυτές διαταράσσονται από προχωρημένες εκφυλίσεις των σπονδύλων, δισκοπάθειες, δημιουργία σπονδυλοφυτών από τους παρακείμενους ιστούς.

Υποχρέωση κάθε σωστού διαγνωστικού κέντρου όπως ξέρουμε από την πείρα μας στην Βιονευρολογική είναι να γίνει με κλινικά και εργαστηριακά στοιχεία μια σωστή εκτίμηση της έκτασης της βλάβης, προκειμένου να μπορέσει ο ειδικός να δώσει ανακούφιση στον ασθενή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν αλλάζει η κοινωνική συμπεριφορά του μεσήλικα
Υπάρχουν άνθρωποι που εντελώς ξαφνικά, χωρίς κανένα προειδοποιητικό στοιχείο, ύστερα από ένα στρεσογόνο γεγονός ή κοινωνική πίεση, αλλάζουν τη συμπεριφορά τους απότομα και ουσιαστικά Περισσότερα...



Ύπνος και γήρας
Όσο η ηλικία περνάει και το γήρας έρχεται, ο ύπνος μειώνεται. Περισσότερα...



Οι αυξημένες δόσεις ιωδίου και οι θυρεοειδοπάθειες
Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στο έμβρυο, όπου εάν υφίσταται ελαττωμένη εναπόθεση ιωδίου, τότε με τον καιρό δημιουργούνται υποθυρεοειδισμοί και ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή που συνεχίζεται η απώλεια ή η μείωση του ιωδίου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit