• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών

O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών

O χρόνος «επώασης» των «τοξικών» πρωτεϊνών

Νευρολογικές έρευνες σε διάφορες ασθένειες, όπως έχουμε παρατηρήσει και στη Βιονευρολογική, έχουν δείξει τη μεγάλη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κλινικής εμφάνισης κάποιας νευροψυχιατρικής εικόνας και του χρόνου «επωάσεως» των «τοξικών» πρωτεϊνών.

Σαν χρόνος «επώασης» χαρακτηρίζεται ο χρόνος εκείνος που χρειάζεται για να παραμείνει η «τοξική» πρωτεΐνη εντός του νευρικού συστήματος, μέχρι η ανάλογη κλινική εικόνα να εμφανιστεί.

Σε σύγκριση με άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως μικροβιολογικές μολύνσεις ή ιογενείς λοιμώξεις, για τους οργανισμούς φορείς και ιδιαίτερα του νευρικού συστήματος ο χρόνος της μεταβολής αυτών των πρωτεϊνών σε επικίνδυνες ανέρχεται σε αρκετά χρόνια.

Αυτός ο μεγάλος χρόνος «επώασης» είναι που δημιουργεί και το πρόβλημα της έγκαιρης κλινικής διάγνωσης. Η κλινική αυτή διάγνωση είναι ουσιαστική για να μπορεί κανείς έγκαιρα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που επιφέρουν οι αλλοιώσεις αυτών των «τοξικών» πρωτεϊνών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αμφοτερόπλευρη πάρεση προσωπικού νεύρου
Είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα νευρολογικά προβλήματα στη νευρολογία Περισσότερα...



Οι διακόπτες του μυαλού
Όπως έχουν δείξει οι οπτογενετικές έρευνες, τον τελευταίο καιρό μελετώντας τα διάφορα φάσματα του φωτός και τη δράση τους στον εγκέφαλο είναι δυνατόν να παρατηρήσουμε ποιες αντιδράσεις προκαλούν σε γονίδια τα οποία χορηγούνται και πως αυτά επιδρούν στα νευρικά κύτταρα. Περισσότερα...



Η βαρύτητα στη θεραπεία του τρόμου των χεριών
Σε περιπτώσεις συγκεκριμένης μορφής τρόμου , π.χ. κεφάλι, τράχηλος , άκρα , ώμοι ή σώμα, μπορεί αρκετές φορές η εφαρμογή κάποιου βάρους να μειώσει τη συχνότητα και την ένταση του τρόμου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit