Νευρολογικές έρευνες σε διάφορες ασθένειες, όπως έχουμε παρατηρήσει και στη Βιονευρολογική, έχουν δείξει τη μεγάλη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κλινικής εμφάνισης κάποιας νευροψυχιατρικής εικόνας και του χρόνου «επωάσεως» των «τοξικών» πρωτεϊνών.
Σαν χρόνος «επώασης» χαρακτηρίζεται ο χρόνος εκείνος που χρειάζεται για να παραμείνει η «τοξική» πρωτεΐνη εντός του νευρικού συστήματος, μέχρι η ανάλογη κλινική εικόνα να εμφανιστεί.
Σε σύγκριση με άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως μικροβιολογικές μολύνσεις ή ιογενείς λοιμώξεις, για τους οργανισμούς φορείς και ιδιαίτερα του νευρικού συστήματος ο χρόνος της μεταβολής αυτών των πρωτεϊνών σε επικίνδυνες ανέρχεται σε αρκετά χρόνια.
Αυτός ο μεγάλος χρόνος «επώασης» είναι που δημιουργεί και το πρόβλημα της έγκαιρης κλινικής διάγνωσης. Η κλινική αυτή διάγνωση είναι ουσιαστική για να μπορεί κανείς έγκαιρα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που επιφέρουν οι αλλοιώσεις αυτών των «τοξικών» πρωτεϊνών.
Οι διαταραχές της διέγερσης, ιδιαίτερα κατά τη σεξουαλική πράξη, αποτελούν ένα κύριο χαρακτηριστικό της ατροφίας πολλαπλών συστημάτων στην προχωρημένη ηλικία. Περισσότερα...
Πρόκειται για απότομη πτώση της όρασης, βαριά αλλεργική επιπεφυκίτιδα, εξελκώσεις των βλεφάρων και του προσώπου και ένα αιματηρό εξίδρωμα από τα χείλη Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 4/9
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.