• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γενετικά δεδομένα, πρόγνωση και θεραπεία της νόσου Alzheimer

Γενετικά δεδομένα, πρόγνωση και θεραπεία της νόσου Alzheimer

Γενετικά δεδομένα, πρόγνωση και θεραπεία της νόσου Alzheimer

Τα τελευταία χρόνια οι εντατικές έρευνες έχουν δείξει με μεγάλη σαφήνεια ότι πλέον υπάρχει μια γενετική προδιάθεση στις περισσότερες μορφές της νόσου του Alzheimer.

Αυτή η διαπίστωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα ιατρικό δεδομένο, προκειμένου να γίνει ένας φαρμακευτικός στόχος, τουλάχιστον στο πλαίσιο μιας πρόληψης για τους συγγενείς των ασθενών με αυτήν τη νόσο.

Στην περίπτωση που στο ιστορικό αναφέρονται αυτές οι καταστάσεις έχει διαπιστωθεί ότι οι έρευνες δείχνουν στοιχεία τα οποία τουλάχιστον αν ο θεράπων ιατρός συλλέξει προσεκτικά, μπορεί να υποθέσει μια πιθανή εμφάνιση της νόσο του Alzheimer.

Έτσι λοιπόν σε αυτήν την πιθανή εμφάνιση μπορεί «άνετα» να προστεθεί μια προληπτική προστατευτική θεραπεία για τα κλινικά επιβαρυμένα άτομα. Εννοείται ότι όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο πιο εύκολα εφαρμόζεται η έγκαιρη θεραπευτική αγωγή. Η νόσος του Alzheimer είναι συνδεδεμένη με το χρόνο, γιατί η αρρώστια αναπτύσσεται αργά.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γιατί είναι επικίνδυνες οι μιτοχονδριακές διαταραχές;
Τα τελευταία χρόνια στη Βιονευρολογική, παρατηρώντας ασθενείς με διάφορες νευροψυχιατρικές ασθένειες, παρατηρήσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό διαταραχών των μιτοχονδρίων σε αυτούς Περισσότερα...



Ο κίνδυνος της αιμορραγίας στις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες
Σε όλα αυτά, γενικά, τις μεγαλοδιαταραχές των αγγείων στον εγκέφαλο, ο μέγιστος κίνδυνος που υπάρχει πάντοτε και απασχολεί το θεράποντα γιατρό, πέρα από την κλινική συμπτωματολογία που βγάζουν, είναι μια πιθανή μελλοντική αιμορραγία Περισσότερα...



Το οστεώματα της βάσης του κρανίου
Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, αποτελούν, κατά κανόνα, σχεδόν τυχαία ευρήματα, με εντόπιση κυρίως στον οφθαλμικό κόγχο και μετωπιαίο οστό ή σε διάφορα μέρη της βάσης του κρανίου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit