• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί το εγκεφαλογράφημα είναι ουσιώδες στη διάγνωση της νόσου του Alzheimer;

Γιατί το εγκεφαλογράφημα είναι ουσιώδες στη διάγνωση της νόσου του Alzheimer;

Γιατί το εγκεφαλογράφημα είναι ουσιώδες στη διάγνωση της νόσου του Alzheimer;

Το εγκεφαλογράφημα με τις νέες τεχνικές μεθόδους και εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι ένα ουσιαστικό διαγνωστικό μέσο για τη νόσο του Alzheimer.

Αποτελεί δε μια αναίμακτη, ανώδυνη εξέταση που μπορεί να γίνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και προσφέρει πλούσια διαγνωστικά στοιχεία σε ότι αφορά εγκεφαλικές λειτουργίες, παρόμοιες με αυτές της νόσου Alzheimer.

Επίσης μπορεί να προσδιορίσει περιοχές στον εγκέφαλο που λόγω διαταραγμένης λειτουργίας δημιουργούν παθολογικά ηλεκτροεγκεφαλογραφικά κύματα και εκφορτίσεις που οδηγούν στην υπόθεση της νόσου του Alzheimer.

Η καταγραφή εγκεφαλογραφήματος είναι μια μέθοδος που πρέπει να γίνεται προληπτικά, πολύ πριν αρχίσουν οι σαφείς ενδείξεις της νόσου του Alzheimer, αφού σήμερα είναι πολύ εύκολο να γίνει, προκειμένου να δοθεί και μια προληπτική αγωγή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός
Ο διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός έχει γίνει πλέον μια κλινική ρουτίνα σήμερα παγκόσμια, σε ότι αφορά νευροψυχιατρικές παθήσεις Περισσότερα...



Ποιός ήταν ο Μπρότμαν;
Ο Μπρότμαν ήταν ένας μεγάλος Γερμανός νευροφυσιολόγος που στις αρχές του 19ου αιώνα διέκρινε και επισήμανε ότι στην περίπτωση της κατάθλιψης υπάρχει ένας κεντρικός «διακόπτης» στον εγκέφαλο που ευθύνεται γι’ αυτήν τη δυσλειτουργία. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit