• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι κάνουμε άμεσα για τη νόσο του Alzheimer;

Τι κάνουμε άμεσα για τη νόσο του Alzheimer;

Τι κάνουμε άμεσα για τη νόσο του Alzheimer;

Ένας ασθενής που φτάνει στα επείγοντα περιστατικά με ενδείξεις της νόσου του Alzheimer, χωρίς υπερβολή χρειάζεται μια θεραπευτική αγωγή. Η πείρα στη Βιονευρολογική έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση οποιασδήποτε προσπάθειας θεραπευτικής κατεύθυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση των συμπτωμάτων της νόσου.

O γιατρός είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει με δυο βασικές πειραματικά πιστοποιημένες προϋποθέσεις· ότι στη νόσο του Alzheimer έχουμε παράλληλα μια λοιμώδη διαδικασία και μια γενετική δυσλειτουργία παραγωγής πρωτεϊνών στον εγκέφαλο.

Άρα η προσπάθεια του θεράποντα ιατρού θα πρέπει να συντονιστεί σε ότι αφορά τις γενικές λειτουργίες του ασθενούς, κυρίως γύρω από την κυκλοφορία του αίματος, το μεταβολισμό, την καρδιακή λειτουργία και τη λειτουργία του εγκεφάλου, και να προσπαθήσει εκεί να αντιμετωπίσει τα παθολογικά στοιχεία που βλέπει, σε πρώτο βήμα τουλάχιστον.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Νυχτερινός τρόμος (pavor nocturnus) και γενετική προδιάθεση
Ο νυχτερινός τρόμος, δηλαδή το απότομο ξύπνημα μέσα στη νύχτα με έντονη κραυγή, συγχυτική κατάσταση και πολύ ζωντανά όνειρα και ψευδαισθήσεις, αφορά κυρίως άτομα με γενετική προδιάθεση. Περισσότερα...



Μεγαλοκυτταροϊός
Ο μεγαλοκυτταροϊός δεν έχει σχέση με τον κλασσικό έρπητα ζωστήρα, όπου βγάζουν τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες με έντονο πόνο σε διάφορα σημεία του σώματος οι άρρωστοι Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit