• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μηχανισμός ανάπτυξης της νόσου Alzheimer

Μηχανισμός ανάπτυξης της νόσου Alzheimer

Μηχανισμός ανάπτυξης της νόσου Alzheimer

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός ανάπτυξης της νόσου Alzheimer. Οι σύγχρονοι νευροεπιστήμονες πιστεύουν ότι εάν αυτός ο μηχανισμός γίνει γνωστός, επόμενο είναι ότι η νόσος θα αντιμετωπιστεί θεραπευτικά.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι υψίστης σημασίας, εάν σκεφτούμε ότι για το 2050 υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ασθενών με τη νόσο Alzheimer θα πλησιάζει σε όλη τη γη τουλάχιστον τα εκατό εκατομμύρια· εννοείται ο αριθμός αυτός αφορά τα αναγνωρισμένα περαστικά.

Ως εκ τούτου αυτός ο μηχανισμός πρέπει άμεσα να ανακαλυφθεί και αυτό που ιδιαίτερα απασχολεί τις σκέψεις των γιατρών είναι εάν υπάρχει μια μεταδοτικότητα στον εγκέφαλο απευθείας ή μέσω «τοξικών» πρωτεϊνών.

Οι νευροεπιστήμονες καλλιέργησαν την τελευταία «ιδέα» μετά την έρευνα της νόσου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας (νόσος των τρελών αγελάδων).


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το «ρουλεμάν» της μνήμης
Ακριβώς όπως οι μπίλιες ενός ρουλεμάν, γυρίζοντας προκαλούν την κίνηση του, χωρίς τριβές, το ίδιο συμβαίνει, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, με τη λειτουργία της σκέψης Περισσότερα...



Χαρακτηριστικό σύμπτωμα οριακής προσωπικότητας
Ένα τυπικό χαρακτηριστικό σύμπτωμα οριακής προσωπικότητας είναι η δυσκολία για τον εαυτό του ιδίου του ατόμου ή για τους άλλους να την αντιλαμβάνονται ταυτόχρονα. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit