• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H γραφή προάγει τη μνήμη

H γραφή προάγει τη μνήμη

H γραφή προάγει τη μνήμη

Η μνήμη είναι μια λειτουργία πολύ περίπλοκη και «πολύτοπη», ότι αφορά τη νευρωνική της διάταξη στον εγκέφαλο.

Πολλοί νευρικοί συνδυασμοί και διάφορα νευρωνικά τόξα αλληλοεπηρεάζονται, προκειμένου να προκύψει η λειτουργία της μνήμης και ακόμη περισσότερο διαφοροποιούνται σε κάποιες επιμέρους ειδικότητες της. Έτσι λοιπόν, εξετάζοντας τη μνήμη είναι απαραίτητο να δούμε και τη σχέση που έχει με τη γραφή.

Η καλή γραπτή λειτουργία επηρεάζει προς μεγαλύτερη παραγωγικότητα τη μνήμη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις βελτίωσης της. Λειτουργικά κενά της μνήμης δημιουργούν δυσκολίες στη γραφή (δυσγραφία ) ή ακόμη περισσότερο αναστέλλουν την πλήρη δυνατότητα της.

Μάλιστα σε σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα, γραπτές ασκήσεις δίνονται στους ασθενείς, προκειμένου να βελτιώσουν τη μνήμη τους. Βέβαια, αυτό πριν γίνει πειραματικά γνωστό, ήταν εμπειρικά ήδη καθιερωμένο.

Έτσι λοιπόν γνωρίζουμε ήδη από παλιά ότι μια ξένη γλώσσα μαθαίνετε καλύτερα όταν χρησιμοποιηθεί στην εκμάθηση της και η γραφή.

Σήμερα, με τα διαγνωστικά μέσα που έχουμε, μπορούμε αυτό να το πιστοποιήσουμε, όχι μόνο σε ότι αφορά την απόδειξη του, αλλά και τις δυσλειτουργίες του, προκειμένου να βγάλουμε ουσιαστικά διαγνωστικά συμπεράσματα, που θα μας οδηγήσουν στη θεραπεία δυσγραφικών προβλημάτων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γραφή και «λεπτή» κινητικότητα
Επειδή, ότι αφορά τη γραφή και τις λεπτές κινήσεις των δαχτύλων στον εγκέφαλο, υπάρχει μια επικοινωνία των ανάλογων νευρώνων, είναι καθαρά σπουδαίο να εξετάζονται και τα δυο μαζί Περισσότερα...



Η πολυγλωσσία και η διανοητική απόδοση
Με έρευνες που έχουν γίνει και από ασθενείς εδώ στη Βιονευρολογική, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια δυνατότητα στον εγκέφαλο να ξεχωρίζει τις «διαδρομές» των νευρωνικών τόξων που χρησιμοποιούνται για τη μια ή την άλλη γλώσσα Περισσότερα...



Ψωρίαση και εγκέφαλος
Όλες οι μορφές της ψωρίασης από τις ψωριασικές πλάκες έως και την ψωριασική δυστροφία των νυχιών και την ψωριασική αρθρίτιδα έχουν μια σαφή σύνδεση με διαταραχές του ανοσοποιητικού Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit