• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πόσο επικίνδυνες είναι οι μικρές παρέσεις για όγκους του εγκεφάλου

Πόσο επικίνδυνες είναι οι μικρές παρέσεις για όγκους του εγκεφάλου

Πόσο επικίνδυνες είναι οι μικρές παρέσεις για όγκους του εγκεφάλου

Οι όγκοι του εγκεφάλου ασχέτως είδους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό˙ πιέζουν τους εγκεφαλικούς ιστούς με αυξομειωμένη δύναμη.

Επειδή και ο όγκος στο κεφάλι αλλάζει θέση, μέγεθος και ένταση είναι επόμενο να μεταβάλλεται και η δράση του γύρω στους ιστούς που τον περιβάλλουν.

Έτσι λοιπόν το χαρακτηριστικό του είναι ότι προκαλεί συνήθως μικροσυμπτώματα με αυξομειώσεις στην ένταση τους. Αυτά τα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από μια παροδικότητα έντασης. Η παροδικότητα αυτή είναι που πολλές φορές οδηγεί στη μη σωστή αξιολόγηση τους.

Έχουμε, δηλαδή, το φαινόμενο πολλές φορές να «χάνονται» τα συμπτώματα, ενώ αυξάνεται ο όγκος. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι νευρολογικοί έλεγχοι πρέπει να είναι μακροχρόνιοι και διεξοδικοί.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η τροπική σπαστική παραπάρεση και το ανοσοποιητικό
Η τροπική σπαστική παραπάρεση ίσως είναι η μόνη σαφώς αποδεδειγμένη αυτοάνοσης αιτιολογίας, αλλά παρουσιαζόμενη ύστερα από μια ιογενή λοίμωξη απομυελυενωτική νόσος Περισσότερα...



Γενετικές αναλύσεις, κροταφικός λοβός και νόσος Alzheimer
Οι γενετικές αναλύσεις του ιστορικού αλλά πολλές φορές και με μεγάλη τύχη και των κλινικών ευρημάτων έχουν καταδείξει ότι η νόσος του Alzheimer έχει ένα «ευαίσθητο» σημείο· αυτή η νόσος αναπτύσσεται κατά κύριο λόγο στους κροταφικούς λοβούς και έτσι εξηγείται κλινικά η αδυναμία λόγου και σκέψης των ασθενών που προσβάλλονται από αυτήν την ασθένεια, εκτός βέβαια από την απώλεια της μνήμης Περισσότερα...



Ανοσμία, δυσκοιλιότητα και πάρκινσον
Σε ένα ποσοστό πάνω από 90% σε ασθενείς με πάρκινσον, εξετάζοντας το ιστορικό τους, διαπιστώνουμε ότι τα συμπτώματα της νόσου αρχίζουν με μια πτώση της οσμής κατά 90% και μια δυσκοιλιότητα στο 50% Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit