Το χαρακτηριστικό μιας αραχνοειδούς κύστεως, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, είναι η οριακή της σχέση, σε ότι αφορά το κρανίο και το εγκεφαλικό παρέγχυμα.
Ανάλογα με την έκταση της και την πίεση της που προκαλεί επί του εγκεφαλικού ιστού, αξιολογείται και η εγκεφαλική της υπόσταση.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έτυχε και στη Βιονευρολογική, εντοπίσαμε μια τέτοια κύστη χωρίς άλλη συμπτωματολογία.
Ακόμα και ο συνεχής ηλεκτροεγκεφαλικός έλεγχος μεγάλης διάρκειας δεν έδειξε εμφανή συμπτωματολογία, κρίσεις και εγκεφαλικές πιέσεις.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα καθιερώθηκε από τις γερμανικές νευρολογικές κλινικές σαν το «απόλυτο» διαγνωστικό μέσο για τις επιληψίες. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.