• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ριτουξιμάμπη και επιληψία

Ριτουξιμάμπη και επιληψία.

Η ριτουξιμάμπη είναι ένα από τα τελευταία ευρέως διαδεδομένα φάρμακα των υβριδικών μονοκλεονικών αντισωμάτων. Γίνεται ευρεία χρήση του, τόσο στα λεμφώματα, καρκίνους, αυτοάνοσα νοσήματα και κυρίως με άλλους συνδυασμούς στα διάφορα επώδυνα ρευματοειδούς προέλευσης νοσήματα. Σειρές εγκεφαλογραφικών εξετάσεων έχουν πιστοποιήσει την τακτική εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων όταν γίνεται η χρήση αυτού του φαρμάκου. Δυστυχώς η παρουσία των κρίσεων αυτών, σπάνια συνδυάζει την φαρμακευτική αγωγή, διότι δεν είναι μέχρι στιγμής επαρκώς αναφερόμενη. Πάντως η ηλεκτροεγκεφαλογραφική εξέταση στα άτομα που λαμβάνουν τέτοιες αγωγές είναι απαραίτητη για λόγους διάγνωσης και μετέπειτα θεραπείας.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Ο καρκίνος και η ντοπαμίνη
Η ντοπαμίνη, όπως τη γνωρίζουμε από την καθημερινή πράξη στη Βιονευρολογική και γενικά στο χώρο της νευρολογίας, είναι μια ουσία που ονομάζεται νευροδιαβιβαστής Περισσότερα...



Ημικρανίες
Οι ημικρανίες σε κάθε μορφή τους, αποτελούν ένα μικρό εγκεφαλικό «επεισόδιο» Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit