• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η «επιληπτική» συμπεριφορά του θυμού

Η «επιληπτική» συμπεριφορά του θυμού

Eπιληψία

Οι παθολογικές εκρήξεις του θυμού με οριακές ποινικές ευθύνες υπολογίζονται στην Ευρώπη στο 7%-8% του πληθυσμού ˙είναι όμως γεγονός ότι δεν έχουν μελετηθεί ικανοποιητικά. Η αναγκαία και διεξοδική κυρίως έρευνα αυτού του θυμού γίνεται μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ). Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα σε μεγάλο ποσοστό παρουσιάζει παθολογικές επιληπτικού τύπου εκφορτίσεις. Αυτές οι εκφορτίσεις είναι τακτικές σε άτομα που ασκούν οικογενειακή βία, κακοποίηση συντρόφων, επιθετική συμπεριφορά οδήγησης. Ιδιαίτερα ενδεικτικές για επιληπτικό χαρακτήρα εκφορτίσεις εντοπίζονται σε παιδιά και εφήβους ανεξαρτήτου φύλου. Σε παιδιά με τέτοιες επιθετικές συμπεριφορές και ναρκισσιστικές τάσεις, ο νευροφυσιολογικός έλεγχος με τις σημερινές γνώσεις που έχουμε είναι όχι μόνο επιβεβλημένος αλλά πολλές φορές σωτήριος.  Σωτήριος, διότι μπορεί να υποδείξει άμεση θεραπευτική εφαρμογή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η σημασία των παιδικών σπασμών
Αναμφίβολα οι παιδικοί σπασμοί οφείλονται σε απότομες εκφορτώσεις εγκεφαλικών κυττάρων επιληπτικού τύπου Περισσότερα...



Η θλίψη και το αναπόφευκτο
Στη Βιονευρολογική έχουμε δει ότι το αναπόφευκτο σε κάθε ύπαρξη είναι η απώλεια Περισσότερα...



Ύπνος και μοντέλο Tononi – Cirelli
Οι εργασίες των Tononi – Cirelli από το πανεπιστήμιο του Wisconsin των ΗΠΑ έχουν καταδείξει μία σημαντική λειτουργία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια λειτουργίας του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit