Ο εγκέφαλος διαθέτει μια «πλαστικότητα» που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον εξυπηρετήσει προσαρμόζοντας σε νέα δεδομένα π.χ. ένα τραύμα.
Η «πλαστικότητα » αυτή έχει αποδειχτεί ποικιλοτρόπως σε διάφορα εργαστήρια και διάφορες καταστάσεις και εμείς εδώ στην Βιονευρολογική έχουμε μια παρόμοια εμπειρία.
Οι ειδικοί των βλαστοκυττάρων και της εμφύτευσης τους, καθιστούν υπεύθυνη αυτή την πλαστικότητα για την μη δυνατότητα προσαρμογής νέων κομματιών κυττάρων (βλαστοκύτταρα) στα ήδη υπάρχοντα.
Διότι δεν πρόκειται για την απλή τοποθέτηση ενός κομματιού ιστού αλλά πρέπει να «εμπεριέχεται» και όλο το οργανόγραμμα που απαιτεί ο ιστός αυτός για τον συντονισμό με τον υπόλοιπο εγκέφαλο.
Αναμφισβήτητα ναι.
Ότι έχει σχέση με συστηματική νόσο και μια φλεγμονή, αρχίζοντας από τις παθήσεις του κολλαγόνου, σαρκοείδωση, αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας με εγκεφαλίτιδα ή οτιδήποτε άλλο, το πρώτο ευαίσθητο όργανο που μπορεί να πειράξει είναι ο οφθαλμός και από αυτόν ο ραγοειδής χιτώνας, αυτό το σημείο που ιδιαίτερα είναι εύκολο σε πρόσβαση στο αίμα Περισσότερα...
Υπάρχουν παιδιά που αργούν να μιλήσουν ή μιλάνε λίγο ή καθόλου. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.