• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το ιώδιο και το Hashimoto

Το ιώδιο και το Hashimoto

Το ιώδιο και το Hashimoto

Το αλάτι που χρησιμοποιούμε σήμερα στις τροφές είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο , έτσι ώστε να αποφεύγεται η έλλειψη του που προκαλεί διαταραχές στο θυρεοειδή . Η υπέρβαση όμως σε λήψη ιωδίου , όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική και αυτό γίνεται με τη λήψη διαφόρων συμπληρωμάτων τροφής ή κονσερβοποιημένων τροφών , μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα˙ να προκαλέσει διαταραχή στην ισορροπία του ιωδίου, υπερπαραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και να δημιουργήσει θυρεοειδοπάθειες. Είναι ένα γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά, διότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής ή άλλων παρόμοιων σκευασμάτων έχει πλέον καθιερωθεί σε όλες τις κοινωνίες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Alzheimer, επιληψία, γενετική
Ένας από τους δικαιολογημένους φόβους που έχουν τόσο οι ασθενείς για τους επιγόνους τους όσο και οι συγγενείς για τους εαυτούς τους είναι το κληρονομικό δυναμικό της γενετικής προδιάθεσης της νόσου τουAlzheimer. Περισσότερα...



«Σήκωμα» του ώμου, όταν σφίγγει η γροθιά
Μια κλινική παρατήρηση που έχει γίνει σε πάρα πολλούς ασθενείς είναι ότι όταν τους ζητείται να σφίξουν τη γροθιά, σηκώνουν ταυτόχρονα και το σύστοιχο ώμο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit