• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η ανάγκη της εξέτασης αίματος στα αυτοάνοσα νοσήματα

Η ανάγκη της εξέτασης αίματος στα αυτοάνοσα νοσήματα

Η ανάγκη της εξέτασης αίματος στα αυτοάνοσα νοσήματα

Γενικά, σε όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως έχουν δείξει οι εξετάσεις που κάνουμε σε αυτά εδώ στη Βιονευρολογική, τα πρώτα συμπτώματα αποτυπώνονται στη γενική εξέταση αίματος και κυρίως ότι αφορά τα λευκά αιμοσφαίρια και τα παράγωγα τους. Αυτό που εμφανίζεται, κατά πρώτο λόγο, είναι μια λευκοπενία και μια θρομβοκυτταροπενία. Πρόκειται για κάποιες χαρακτηριστικές κατηγορίες των λευκών κυττάρων του αίματος, τα οποία οφείλονται να αναλυθούν περισσότερο και να βρεθεί το βάθος μέχρι το οποίο κλινικά φτάνουν, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η σωστή αγωγή. Σήμερα, που μια απλή εξέταση γενική αίματος δεν κοστίζει ούτε σε χρόνο, ούτε σε χρήματα, είναι μεγάλη παράλειψη, όταν υπάρχει έστω και μια υπόνοια αυτοάνοσων, π.χ. ερυθηματώδης λύκος να μη γίνεται αυτή η εξέταση του αίματος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ποια είναι τα δυσκολότερα είδη του θυμού που αισθανόμαστε;
Στη Βιονευρολογική, έχουμε ειδικές ψυχομετρικές εξετάσεις, που συνδυάζονται με νευροφυσιολογικά ευρήματα, προκειμένου να αναλύσουμε ενδόψυχα εκεί που εκφράζεται ή δεν εκφράζεται ο θυμός και εκεί που εξωτερικεύεται κυρίως μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή ή μανία, μπορεί σε θλίψη, μπορεί όμως να μεταμορφωθεί και σε θετική παρόρμηση για την απομάκρυνση ενός εμποδίου Περισσότερα...



Πρόσθιος μετωπιαίος λοβός και επιληψία
Ο πρόσθιος μετωπιαίος λοβός είναι η έδρα του σχεδιασμού σχεδόν για όλα τα θηλαστικά. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit