• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Οι αντιποκίνες είναι μια χαρακτηριστική ομάδα ορμονών σε ότι αφορά τη συγκέντρωση του λίπους στο σώμα. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι ορμόνες παρουσιάζουν έντονα ερευνητικό ενδιαφέρον και έχουν αναλυθεί από πολλούς ιατρικούς οργανισμούς, προκειμένου να βρεθεί ο αληθινός τους ρόλος μέσα στον οργανισμό και τι ακριβώς προκαλούν.

Πρόκειται λοιπόν για λιποδιαλυτές ορμόνες που κυκλοφορούν σε όλα τα όργανα, ακόμη και στον εγκέφαλο, από όπου και κατευθύνονται. Έτσι λοιπόν επηρεάζουν κυρίως την υγεία, την όρεξη, τη δραστηριότητα και τις ψυχικές διαθέσεις. Αποτελούν δε έναν κύριο παράγοντα στη δράση του μεταβολισμού και της ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, οι αντιποκίνες πρέπει να συνεχίσουν να είναι αντικείμενο έρευνας, σε ότι αφορά τις διάφορες ασθένειες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ολιγομερή και άλλες «παθολογικές» πρωτεΐνες
Τα ολιγομερή, που έχουμε διαπιστώσει σαν αιτία «παραγωγής» της νόσου του Alzheimer, βρίσκονται στον εγκέφαλο μετά από πρωτεϊνικές διαταραχές λόγω άνισης κατανομής πρωτεϊνών ύστερα από την «επέμβαση» κάποιων ενζύμων Περισσότερα...Εγκέφαλος – ψυχώσεις και το γ-αμινο-βουτυρικό οξύ (GABA)
Η σύνθεση φαρμάκων με βάση το GABA έφερε μια μεγάλη «αναστάτωση» στην νευροψυχιατρική, διότι πλέον ο γιατρός είχε ένα πολύ ισχυρό όπλο στο χέρι του προκειμένου να βοηθήσει στις διάφορες ψυχώσεις κυρίως διεγερτικού τύπου. Περισσότερα...«Τικ» και κοινωνική «πολιορκία»
Τόσο στο συνδρόμο Τουρέτ όσο και σε κάθε «τικ» είναι γεγονός ότι ο ασθενής, ιδιαίτερα αν είναι νεαρής ηλικίας, υφίσταται κοινωνική «πολιορκία». Περισσότερα...Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit