• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Τι είναι οι αντιποκίνες;

Οι αντιποκίνες είναι μια χαρακτηριστική ομάδα ορμονών σε ότι αφορά τη συγκέντρωση του λίπους στο σώμα. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι ορμόνες παρουσιάζουν έντονα ερευνητικό ενδιαφέρον και έχουν αναλυθεί από πολλούς ιατρικούς οργανισμούς, προκειμένου να βρεθεί ο αληθινός τους ρόλος μέσα στον οργανισμό και τι ακριβώς προκαλούν.

Πρόκειται λοιπόν για λιποδιαλυτές ορμόνες που κυκλοφορούν σε όλα τα όργανα, ακόμη και στον εγκέφαλο, από όπου και κατευθύνονται. Έτσι λοιπόν επηρεάζουν κυρίως την υγεία, την όρεξη, τη δραστηριότητα και τις ψυχικές διαθέσεις. Αποτελούν δε έναν κύριο παράγοντα στη δράση του μεταβολισμού και της ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν, οι αντιποκίνες πρέπει να συνεχίσουν να είναι αντικείμενο έρευνας, σε ότι αφορά τις διάφορες ασθένειες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώραΘέληση, κίνηση και μνήμη
Η θέληση και η μνήμη είναι δυο «δραστηριότητες» ταυτόχρονα κατευθυνόμενες από «υψηλές» εγκεφαλικές λειτουργίες, οι οποίες όμως έχουν μια άμεση σύνδεση με την κίνηση Περισσότερα...Ψυχογενείς κρίσεις και τονικοκλονικοί σπασμοί
Χαρακτηριστικό των περισσότερων ψυχογενών κρίσεων είναι ότι κατά την εμφάνιση τους πολλές φορές συνοδεύονται από τονικοκλονικούς σπασμούς, παρόμοιων αυτών της επιληψίας. Περισσότερα...Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit