Αλδοστερονη και μεταβολικες εγκεφαλοπαθειες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΔΟΣΤΕΡΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αλδοστερόνη και μεταβολικές εγκεφαλοπάθειες

Αλδοστερόνη και μεταβολικές εγκεφαλοπάθειες

Αλδοστερόνη και μεταβολικές εγκεφαλοπάθειες

Οι εγκεφαλοπάθειες, τα τελευταία χρόνια, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, διότι, όπως έχουμε διαπιστώσει και στη Βιονευρολογική, υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες.

Μια συνηθισμένη αιτία που θεωρείται «απίθανη», αλλά παρουσιάζεται τακτικά είναι και η μεταβολική εγκεφαλοπάθεια από υπέρταση λόγω υπερεκκρίσεως της αλδοστερόνης.

Η αλδοστερόνη είναι η μόνη που βγαίνει από τα επινεφρίδια και δημιουργεί καταστάσεις υπέρτασης και άνοιας, ενώ ταυτόχρονα φέρνει και μείωση του καλίου.

Η μείωση του καλίου είναι χαρακτηριστική για τη διάγνωση αυτής της εγκεφαλοπάθειας και πρέπει κάθε φορά να γίνεται εκτεταμένος έλεγχος προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να εντοπιστεί το ακριβές αίτιο και να γίνει η σωστή θεραπεία.

Έτσι λοιπόν, σε παρουσιαζόμενη εγκεφαλοπάθεια πρέπει κανείς να ξεκινάει πρώτα από όλα από τη σωστή μέτρηση και ανάλυση της αρτηριακής πίεσης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν οι θεοί μιλούν και τα αυτιά βουίζουν
Μετά από επεισοδιακά γεγονότα με έντονο θόρυβο π.χ. γήπεδο, συναυλία, μουσικές εκδηλώσεις κ.τ.λ. , πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για ένα περιοδικό ή μόνιμο βούισμα στα αυτιά. Περισσότερα...



Οι παιδικές «γκριμάτσες»
Πολύ τακτικά αρκετοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στη Βιονευρολογική, διότι παρουσιάζουν μια ασυνήθιστη δραστηριότητα σε «γκριμάτσες», δηλαδή μυϊκές συσπάσεις του προσώπου Περισσότερα...



Μπορεί το biofeedback να αλλάξει τη ζωή μας;
Η επανάσταση των συγχρόνων συσκευών , π.χ. τα smartphone με bluetooth, έχουν φέρει επίσης μια επαναστατική κοινωνικοψυχιατρική αλλαγή. Δηλαδή, δίνουν στον καθένα τη δυνατότητα ξεκούραστα, ανώδυνα και αναίμακτα μιας νέας διάστασης επικοινωνίας και αυτογνωσίας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit