• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η επιθετικότητα στο σχολείο

Η επιθετικότητα στο σχολείο

Η επιθετικότητα στο σχολείο

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική ένα πλήθος ανθρώπων έχει προβλήματα με τα παιδιά του, ιδιαίτερα όταν αυτά εμφανίζουν αυξημένη επιθετικότητα ή τάσεις βίας κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν από τι ακριβώς προέρχονται οι εκρήξεις βίας και πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γνωρίζουμε δυο βασικά πράγματα: ότι πρόκειται για διαταραχές της συμπεριφοράς και δεύτερον ότι για αυτές είναι υπεύθυνα τόσο το πρόσωπο, όσο και το περιβάλλον.

Άρα, προκείμενου να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις, χρειάζεται να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ ατόμου και συμπεριφοράς και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τις «διαδικασίες» του περιβάλλοντος, δηλαδή συγκεκριμένα της «σχολικής αυλής».

Πρέπει να το καταφέρουμε γρήγορα και πριν δημιουργηθούν περίπλοκα προβλήματα εξαιτίας της σχολικής αυτής βίας και της επιθετικότητας που εμφανίζουν αρκετοί μαθητές, γιατί είναι δυνατόν σε ανύποπτο χρόνο να φτάσουν αυτά σε παραβατικό σημείο και έτσι να γίνει η όλη κατάσταση πολύ πιο δύσκολη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η συμβουλή του ειδικού και η αναφορά της συμπεριφοράς και της διαταραχής της και πως μπορεί ψυχολογικά να επηρεαστεί προς το καλύτερο, προκειμένου να γίνει ανεκτή η καθημερινότητα.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο πράγμα αυτό που λέμε, αν φανταστούμε ότι μπορεί να γίνει την κατάλληλη στιγμή από τον κατάλληλο άνθρωπο. Βέβαια, άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι οι γονείς και οι δάσκαλοι, οι οποίοι θα πρέπει να εντοπίσουν αυτές τις συμπεριφορές και να μπορούν να κατευθύνουν το παιδί σωστά και έτσι όπως πρέπει.

Εάν τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, τότε και βέβαια χρειάζεται η βοήθεια ενός ειδικού, ο οποίος θα βοηθήσει στο «ξεμπλέξιμο» της όλης κατάστασης για να μπορεί το παιδί να συνεχίσει την ύπαρξη του εντός του σχολικού περιβάλλοντος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο εναλλασσόμενος στραβισμός στα παιδιά
Ο στραβισμός προκύπτει από τη μη παράλληλη πορεία των αξόνων των οφθαλμών Περισσότερα...



Η έρευνα της χαρακτηριοδομής του ατόμου
Από την αρχαιότητα, συγκεκριμένα από τον Ιπποκράτη, μέχρι και τα τελευταία χρόνια πριν κάποιες δεκαετίες, δηλαδή, την εποχή του Φρόυντ, το ιατρικό ενδιαφέρον για τη δομή και τις παραμέτρους του χαρακτήρα του ατόμου μονοπωλούσε την ένταση και την έρευνα παρά πολλών φιλοσόφων και γιατρών Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit