• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πανικός σε «λάθος» κίνητρα και «λάθος» συναισθήματα

Πανικός σε «λάθος» κίνητρα και «λάθος» συναισθήματα

Πανικός σε «λάθος» κίνητρα και «λάθος» συναισθήματα

Και τα συναισθήματα καθώς επίσης και τα κίνητρα σε κάθε άνθρωπο προέρχονται κυρίως από την προδιάθεση που έχει, αλλά και από τις σχέσεις του με το υπόλοιπο περιβάλλον και ιδιαιτέρα με τους ανθρώπους.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, κανένας δεν μπορεί να «περάσει» περισσότερο τον άνθρωπο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτός είναι που του δημιουργεί τα συναισθήματα και αυτός είναι που του δημιουργεί και το κίνητρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, όταν αυτή η ζυγαριά γέρνει προς τη μια ή την άλλη μεριά και δεν υπάρχει ισορροπία, τότε έχουμε μια έκρηξη πανικού και φόβου.

Έτσι λοιπόν σε περιπτώσεις όπως αυτές, όταν δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας και τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες σημερινές καταστάσεις, πρέπει να καταφεύγουμε στον ειδικό.

Πρόκειται πλέον για ένα καινούργιο κινητικό σκαλοπάτι που λέγεται πρόληψη, με την έννοια ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεγλιστρήσουν συναισθήματα και ελλιπή κίνητρα σε αρνητική φορά, διότι είναι επόμενο ότι θα ακολουθήσουν ψυχιατρικές «αποκλίσεις » που θα φέρνουν δυσάρεστα πράγματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αναπτύξουμε τη δύναμη πρώτον να αντισταθούμε σε αυτά και αν δεν μπορούμε πρέπει να καταφύγουμε σε έναν ειδικό, συγκεκριμένα σε έναν ψυχίατρο, προκειμένου να μας λύσει το πρόβλημα σε αυτό το σημείο και να μας καθοδηγήσει με την ψυχοθεραπευτική του γνώση στην κατάλληλη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε προς τρίτους και προς το περιβάλλον.

Εάν το αρνηθούμε αυτό, η κοινωνία γύρω πλέον έχει γίνει αμείλικτη. Είναι νέοι τρόποι επικοινωνίας τους οποίους περιλαμβάνει και οι οποίοι όταν μένουν άγνωστοι σε κάποιον τον αφήνουν εκτός πλαισίου της.

Είναι λοιπόν ουσιώδες για τον καθένα μόλις παρουσιάσει διαταραχές ή όταν βλέπει τα κίνητρα του να πέφτουν και να μην έχει «όρεξη» για τίποτα, να καταφεύγει στον ειδικό για βοήθεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο «δεύτερος» εγκέφαλος της κοιλιάς
Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πάμπολλα ινστιτούτα αρχίζουν και κατευθύνουν τις έρευνες τους προς το γαστρεντερικό σύστημα και τις δυσλειτουργίες του, σε ότι αφορά τη συνεργασία του με τον εγκέφαλο Περισσότερα...



Γνωστικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας
Τα τελευταία χρόνια με την περιβαλλοντολογική μόλυνση να αυξάνεται συνεχώς, αλλά και τα διαγνωστικά μέσα να αναπτύσσονται επίσης με ταχύ ρυθμό, βρίσκουμε όλο και περισσότερα παιδιά, τα οποία έχουν γνωστικές διαταραχές και κυρίως ότι αφορά τη σκέψη, τη μνήμη και την κριτική ικανότητα Περισσότερα...



Ηλικία και υπέρταση στα εγκεφαλικά
Δυο από τους πλέον σοβαρούς παράγοντες, με μέγιστο ρόλο στη δημιουργία εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με τα ιστορικά εδώ στη Βιονευρολογική, είναι η ηλικία του ασθενούς και η υπέρταση Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit