Σημαντικες αντιδρασεις σε ψυχικες διαταραχες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σημαντικές αντιδράσεις σε ψυχικές διαταραχές

Σημαντικές αντιδράσεις σε ψυχικές διαταραχές

Σημαντικές αντιδράσεις σε ψυχικές διαταραχές

Στη Βιονευρολογική παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο μια αυξημένη τάση για την εμφάνιση σωματικών και ψυχικών διαταραχών ταυτόχρονα, οι οποίες αρχίζουν χωρίς αμφιβολία από τον εγκέφαλο.

Όσο παρατηρούμε αυτούς τους ασθενείς, τόσο «παθολογικά» όσο και «ψυχιατρικά», βλέπουμε ότι στον εγκέφαλο συμβαίνουν πράγματα, τα οποία ανταποκρίνονται σε σωματικές διαταραχές και πιστοποιούνται επίσης από άλλες εργασιακές μεθόδους. Αναλύοντας αυτά, βλέπουμε ότι έχουν στενή σχέση με ψυχικές αποκλίσεις, οι οποίες ταλαιπωρούν τον εκάστοτε ασθενή.

Σε αυτή την αλληλουχία μπορούμε να επέμβουμε και να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, έτσι ώστε να εξαφανιστούν οι παράγοντες αυτοί που «χτίζουν» μια παθολογική γέφυρα μεταξύ σώματος και ψυχής και προκαλούν αναστατώσεις.

Καμία φορά ένα απλό εγκεφαλογράφημα μπορεί να δώσει τη λύση σε πάρα πολλές διαταραχές που εμείς φανταζόμαστε ότι είναι άλλες οι αιτίες και χρειάζεται πλειάδα γιατρών, προκειμένου να τα εξηγήσει.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι πάντα να γίνεται, προληπτικά ακόμη αν είναι αναγκαίο, ένας έλεγχος που θα μπορεί να κατευθύνει το θεράποντα στη σωστή λύση.

Γενικά μπορούμε να ζούμε, έστω και αν αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα «επιστημονικό» ˙ότι δεν υπάρχει σωματική διαταραχή, η οποία δεν «αποτυπώνεται» σαν δυσλειτουργία στον εγκέφαλο.

Ακριβώς αυτό το «αποτύπωμα» ψάχνουμε να βρούμε στην κάθε περίπτωση και να το αναλύσουμε όσο πρέπει για να φτάσουμε σε ένα γρήγορο συμπέρασμα για την παθογένεια της κατάστασης.

Όσες φορές το κάνουμε και το επιδιώκουμε, τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά και διαπιστώνουμε ότι με μεγάλη ευκολία, διορθώνοντας το ένα, μπορούμε να διορθώσουμε και το άλλο.

Αφήνοντας όμως την ψυχιατρική κατάσταση του ασθενούς και την ανεξερεύνητη περιοχή του εγκεφάλου στο σκοτάδι, τότε τα προβλήματα θα διαιωνίζονται.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Τοξικές» πρωτεΐνες και νόσος του κινητικού νευρώνα
Η παραγωγή «τοξικών» πρωτεϊνών εντός των κυττάρων του κινητικού νευρώνα λόγω υπέρμετρων εκφορτίσεων, καταστροφής μιτοχονδρίων και μη καλής λειτουργίας του νευροάξονα έχει σαν αποτέλεσμα τη φθορά του ίδιου του κυττάρου. Περισσότερα...



Εκφυλιστικές αλλοιώσεις εγκεφάλου σε έρπητα
Όταν ένας ασθενής έχει την «κακή τύχη» να προσβληθεί από οποιαδήποτε μορφή έρπητα, τότε προκύπτουν κάποιες διαταραχές και ανωμαλίες στον εγκέφαλο που κάθε φορά μπορούν να έχουν διαφορετική συμπτωματολογία και έκταση. Περισσότερα...



Η σκλήρυνση κατά πλάκας και ο θάλαμος αποσυμπίεσης
Η σκλήρυνση κατά πλάκας, σε ότι αφορά τον αριθμό των ασθενών, έχει τεράστια έκταση τα τελευταία χρόνια Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit