Η «σιωπηλη» λευκοεγκεφαλοπαθεια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η «ΣΙΩΠΗΛΗ» ΛΕΥΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η «σιωπηλή» λευκοεγκεφαλοπάθεια

Η «σιωπηλή» λευκοεγκεφαλοπάθεια

Η «σιωπηλή» λευκοεγκεφαλοπάθεια

Υπάρχουν περιπτώσεις που η προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια χρειάζεται κάποιο χρόνο ανάπτυξης μέχρι να εμφανιστεί κλινικά.

Σε νεαρές ηλικίες όπου το ανοσοποιητικό σύστημα είναι δυνατό και δεν έχουμε «επαναλοιμώξεις» αφού το άτομο μπορεί να ανακάμψει σύντομα, είναι δυνατόν ο χρόνος αυτός που θα περάσει να είναι αρκετός ώστε να μην παρουσιαστούν συμπτώματα, ενώ η ασθένεια παραμένει «σιωπηλή»∙ αυτό δε σημαίνει ότι το άτομο δεν υφίσταται κατά κανόνα μια λοίμωξη, ιδιαίτερα από τον ιό JC.

Η ασθένεια παραμένει για όλη τη ζωή και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ιατρικά είναι εάν θα την αφήσει κανένας να «εκδηλωθεί» κλινικά, μέχρι ποιο σημείο και σε τι έκταση καθώς επίσης και με πόση διάρκεια. Βλέπουμε δηλαδή ότι έχουμε να κάνουμε με μια ασθένεια η οποία, πέραν ότι είναι «χαμαιλέων», ξέρει να «κρύβεται» κλινικά πάρα πολύ καλά.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Βασική δραστηριότητα του εγκεφάλου: το θεμέλιο της εγκεφαλικής λειτουργίας
Η βασική δραστηριότητα, η οποία καταγράφεται στο εγκεφαλογράφημα σαν ένας ρυθμός κυμάτων (α ρυθμός), είναι εκείνη που ουσιαστικά αποτελεί το «βηματοδότη» κάθε περαιτέρω εγκεφαλικής λειτουργίας Περισσότερα...



Οι χιτώνες του ματιού και το νευρικό σύστημα
Το μάτι ουσιαστικά έχει τρεις χιτώνες: τον ινώδη, το ραγοειδή και τον αμφιβληστροειδή Περισσότερα...



Οι αμιγώς αισθητικές διαταραχές στα εγκεφαλικά έμφρακτα
Είναι κάτι σπάνιο, όπου και στη Βιονευρολογική το βλέπουμε κατά περιπτώσεις πολύ ελάχιστα, όπου μετά από ένα πιστοποιημένο εγκεφαλικό και μετά από μια μαγνητική αγγειογραφία ή τομογραφία, βλέπουμε μια περιορισμένη αισθητική διαταραχή σε κάποιο άκρο ή τμήμα του σώματος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit