• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Λευκοεγκεφαλοπάθεια και θρομβώσεις

Λευκοεγκεφαλοπάθεια και θρομβώσεις

Λευκοεγκεφαλοπάθεια και θρομβώσεις

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο «παρουσιάζεται» η έννοια της διάσπαρτης προοδευτικής λευκοεγκεφαλοπάθειας σαν διάγνωση.

Όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική, αυτό είναι αναμενόμενο, γιατί όλο και περισσότερο άνθρωποι υπόκεινται για διάφορους λόγους στην εξέταση της μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου, άρα και ποσοστιαία ανεβαίνουν οι αριθμοί, σε ότι αφορά αυτή την πάθηση.

Συγκεκριμένα, κανείς παρατηρεί έντονες ισχαιμικές αλλοιώσεις, διάσπαρτες στον εγκέφαλο του ασθενούς, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μικρών θρομβώσεων στις περιοχές αυτές.

Οι θρομβώσεις αυτές που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο και αποτυπώνονται στη μαγνητική τομογραφία, όπως έχουμε δει πολλές φορές και στη Βιονευρολογική, είναι κατά κύριο λόγο ανοσολογικής προέλευσης.

Δηλαδή, η άμυνα του οργανισμού κάπου δε λειτουργεί καλά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μικρές θρομβώσεις λόγω της κατάστασης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οφθαλμός και οφθαλμοσκόπηση
Στη Βιονευρολογική, θεωρούμε ότι η οφθαλμοσκόπηση είναι η πρώτη αντίληψη μέσω του εγκεφάλου, προκειμένου να έχουμε την πρώτη εικόνα για την κατάσταση του. Περισσότερα...



Πρωτοπαθείς στοιχεία μιας εγκεφαλοπάθειας
Τα πρώτα στοιχεία-συμπτώματα που ψάχνουμε στην προσπάθεια να εντοπίσουμε μια εγκεφαλοπάθεια, πρέπει, κατά κανόνα, να είναι τα ακόλουθα: διαταραχής της συνείδησης, επιληπτικές κρίσεις, νευροφυτικές διαταραχές, αγγειοκινητικές δυσλειτουργίες, νευροφυσικές αλλαγές και στοιχεία δυσλειτουργίας από το στέλεχος του εγκεφάλου Περισσότερα...



Υπέρταση και φάρμακα και biofeedback
Πάνω από 2.000.000 Έλληνες πάσχουν από διάφορες μορφές υπέρτασης. Αυτά τα διάφορα υπερτασικά σύνδρομα οδηγούν τους θεραπευτές ιατρούς και ασθενείς, πολλές φορές, σε καταστάσεις απελπισίας , διότι δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν μόνο με φάρμακα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit