• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί ανεβαίνουν τα κόστη στη νευρολογία;

Γιατί ανεβαίνουν τα κόστη στη νευρολογία;

Γιατί ανεβαίνουν τα κόστη στη νευρολογία;

Ο προηγούμενος αιώνας τελείωσε με τη «δεκαετία του εγκεφάλου». Ήταν το χρονικό διάστημα εκείνο που «αναλώθηκε» στην κατάσταση, κατανομή, επεξεργασία σχετικά με τον εγκέφαλο.

Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από θεαματικά, ελπιδοφόρα και ουσιώδη. Ταυτόχρονα όμως και ιδιαίτερα κοστοβόρα. Π.χ. ένα σύγχρονο ηλεκτροεγκεφαλογραφικό μηχάνημα άξιζε είκοσι φορές περισσότερο από ένα παλιό. Βέβαια, δε γινόταν καμία σύγκριση με τα αποτελέσματα.

Αναμενόμενα, το κόστος αυξήθηκε, έστω και σε αντιστάθμισμα λίγο, αλλά αυξήθηκε. Όπως αυξήθηκαν και τα έξοδα επιμόρφωσης των γιατρών στους ανάλογους τομείς.

Έτσι λοιπόν έχουμε μια γενικευμένη αύξηση, της οποίας τo ιδιαίτερα ειδικό βάρος βρίσκεται στο ότι όλο και λιγότερο ειδικοί γιατροί μπορούν να χειριστούν τη νέα τεχνολογία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η «τοπογραφία» της απομυελινωτικής εστίας
Επειδή, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, οι διάφορες περιοχές από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό είναι υπεύθυνες για διάφορα προβλήματα της κίνησης της αίσθησης, στην περίπτωση που μια εστία δημιουργηθεί στην περιοχή τους, ανάλογα λοιπόν με την έκταση της βλάβης της εστίας, είναι και το αποτέλεσμα των συμπτωμάτων που δημιουργεί, καθώς επίσης και το είδος αυτών Περισσότερα...



Νόσος του Hashimoto και κινητικά προβλήματα
Σε ασθενείς που παράλληλα με την εμφάνιση της νόσου του Hashimoto σαν μια έκφραση της αυτοανόσου θυρεοειδίτιδας παρουσίαζαν και συμπτώματα που έμοιαζαν πολύ με αυτά της νόσου του κατώτερου κινητικού νευρώνα έχουν γίνει κλινικές παρατηρήσεις Περισσότερα...



Σπαστικότητα και συγκίνηση
Αυτό που πρέπει να μάθει ο ασθενής που υποφέρει από νευρολογικό νόσημα με μικρού ή μεγάλου βαθμού σπαστικότητα, όσο περίεργο και αν φαίνεται, είναι ο έλεγχος των συγκινητικών καταστάσεων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit