• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευρινώματα, αστάθεια και ίλιγγος

Νευρινώματα, αστάθεια και ίλιγγος

Νευρινώματα, αστάθεια και ίλιγγος

Τα νευρινώματα ή όπως και άλλοι καλοήθεις όγκοι, όπως είναι τα μηνιγγιώματα, έχουν μια πολύ τακτική εντόπιση στο μεσεγκέφαλο στην περιοχή της βάσης του κρανίου ή στο στέλεχος.

Συνήθως, λόγω του όγκου της που είναι πάνω από μερικά εκατοστά, σε σχήμα στρογγυλό ή ωοειδές στην εν λόγω περιοχή, πάντοτε πιέζουν και το αιθουσαίο ή κοχλιακό νεύρο , με αποτέλεσμα να φέρουν προσωρινή έκπτωση ακοής , αστάθεια ή ακόμη και αβασία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δε δικαιολογείται οποιαδήποτε καθυστέρηση ή όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, μια «ψυχοδυναμική» ερμηνεία της πάθησης. Ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες, ο εκτενής διαγνωστικός έλεγχος και κυρίως με τα ακτινολογικά μέσα είναι απολύτως απαραίτητος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Τι είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο;
Στη Βιονευρολογική πάρα πολλές φορές σαν συνοδό σύμπτωμα εντόνων νευρώσεων ή νευροφυτικών κρίσεων συναντάμε το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο Περισσότερα...



Δυστονίες επιληψίας στην ατροφία πολλαπλών συστημάτων
Σε πολλούς ασθενείς όπου υπάρχει η λάθος προσέγγιση της διάγνωσης συνδρόμου πάρκινσον εμφανίζονται δυστονικά συμπτώματα τα οποία παράλληλα συνυπάρχουν με μικρές ή μεγάλες επιληπτικές κρίσεις. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit