• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Κινήσεις και κραυγές

Κινήσεις και κραυγές

Κινήσεις και κραυγές

Υπάρχει μια χαρακτηριστική συμπτωματολογία που κάποια άτομα την εμφανίζουν ιδιαίτερα κάτω από συνθήκες στρες ή ακόμη κάτω από καταστάσεις πίεσης την παρουσιάζουν αυξημένη.

Πρόκειται για κάποιες κινήσεις, όπως είναι π.χ. το «φτερούγισμα» των βλεφάρων ταυτόχρονα με κάποια κραυγή ή κάποια κραυγή με κάποια κίνηση των χεριών.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, αυτό αποτελεί ένα σταθερό «τόξο» κινήσεων και συμπεριφοράς, το οποίο αποδίδεται σε ένα κάποιο τικ. Αυτές οι περιπτώσεις είναι παθολογικές, ιδιαίτερα όταν παρουσιάζονται με αυξημένη τάση, όσο περνάει ο χρόνος και ιδιαίτερα όταν αυξάνεται το στρες ή η ένταση.

Πολλές φορές μπορεί να φτάσουν και σε σημείο τέτοιο που να κάνουν δύσκολη συμβίωση με τρίτους. Είναι λοιπόν ένα ιατρικό πρόβλημα προς λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρέπει κανείς να περιμένει να έρθει κάποια «αποκατάσταση» μόνη της, χωρίς την εξωτερική επέμβαση που στις περισσότερες φορές είναι φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη.

Είναι κάτι που πρέπει να γίνει νωρίς, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλοκές και να συμπληρωθούν και άλλα «αντανακλαστικά» τέτοια στοιχεία.

Η πείρα λέει ότι ελαφρά φαρμακευτική αγωγή με κανονικό συντονισμό του τρόπου ζωής μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα και να απελευθερώνει τα άτομα αυτά από το ιδιαίτερο βάρος που έχουν για αυτούς τα παρουσιαζόμενα τικ και οι παράξενες κραυγές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νευροϊνωμάτωση
Όπως ακριβώς αναφέρει η λέξη, πρόκειται για μια συμπτωματολογία διαφόρων συμπτωμάτων και νοσημάτων που παρουσιάζεται σαν νευροϊνωμάτωση Περισσότερα...



Ερπητική εγκεφαλίτιδα και επιληψία
Οι χρόνιες εξετάσεις και το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα σε ασθενείς με ερπητική εγκεφαλίτιδα έδειξαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν τέτοιες διαταραχές που μοιάζουν με μικροεπιληπτικές κρίσεις. Περισσότερα...



Γενικευμένες μυϊκές δυστονίες και κράμπες μετά από δηλητηρίαση στρυχνίνης
Η δηλητηρίαση από στρυχνίνη είναι βέβαια σπάνια, αλλά όμως πρέπει κανείς σαν κλινικός γιατρός πάντα να την έχει στο νου του, ιδιαίτερα αν ξέρει ότι ο ασθενής κατανάλωσε πιθανόν «επικίνδυνα» τρόφιμα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit