• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο πρώτος βαθμός του απλού συνδρόμου του Rett

Ο πρώτος βαθμός του απλού συνδρόμου του Rett

Ο πρώτος βαθμός του απλού συνδρόμου του Rett

Πρόκειται για την απλή μορφή, που πολύ τακτικά συναντάμε και εδώ στη Βιονευρολογική, όπου έχουμε ένα συνδυασμό φωνητικών και κινητικών τικς, τα οποία επαναλαμβάνονται με κάποιο ρυθμό.

Η ποικιλία αυτών των συμπτωμάτων ή με κούνημα της κεφαλής ή διαταραχές κίνησης των άκρων ή κάποιες μιμητικές εκδηλώσεις κ.τ.λ. είναι πολύ μεγάλη.

Στις περιπτώσεις του Rett που τις αναφέρουμε και σε άλλο σημείο, χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή, χρειάζεται επιμελές ανάληψη του ιστορικού του ασθενούς, του περιβάλλοντος του, της οικογενείας του και παράλληλα χρειάζεται και μια συντονισμένη μακροχρόνια θεραπευτική προσπάθεια, προκειμένου να βοηθηθεί ο ασθενής.

Το θετικό στην περίπτωση του Rett είναι πως με την πάροδο των ετών σιγά σιγά εξοικειώνεται ο ασθενής με το περιβάλλον και το πρόβλημα του, έτσι ώστε να έρχεται από μόνη της κάποια «ύφεση» της συμπτωματολογίας.

Βέβαια, δεν παύει να είναι μέλημα του γιατρού η συνεχής παρακολούθηση, η ανάπτυξη τεχνικών πρόσβασης στον ασθενή που θα τον βοηθήσουν να ελαφρύνει και άλλο το πάθος του.

Δεν είναι όμως μια εύκολη υπόθεση, απαιτεί υπομονή, φαρμακευτική αγωγή και οπωσδήποτε ψυχοθεραπευτική αρωγή. Πρόκειται για δύσκολα περιστατικά τα οποία όμως δεν είναι αθεράπευτα, φτάνει κανείς να έχει την ανάλογη υπομονή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Θεραπευτικές προσπάθειες για την προοδευτική εστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια
Η προοδευτική εστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια είναι, όπως λέει και το όνομα της, μια προϊούσα νόσος που τελευταία εμφανίζεται αρκετά τακτικά και γενικά πρόκειται για μια φλεγμονώδη επεξεργασία μετά από ένα πολυόμα-ιό, τον λεγόμενο JC. Περισσότερα...



Βακτήρια και ιοί στις παρέσεις του προσωπικού νεύρου
Οι παρέσεις του προσωπικού νεύρου συμβαίνουν πάντα ή σχεδόν πάντα λόγω μιας λοιμώδους αιτιολογίας που μπορεί να είναι κάποιο βακτηρίδιο, ιός ή κάτι άλλο Περισσότερα...



Υπάρχει η νόσος του πικ;
Η νόσος αυτή πρωτοεμφανίστηκε μετά από περιγραφές του Αυστριακού νευροψυχιάτρου Πικ το 1892 και χαρακτηρίζεται από αδιαφορία, έλλειμμα κριτικής και αδυναμία επικοινωνίας με σύγχρονη έκπτωση της μνήμης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit