Αποτομα «ανεβασμενες» θερμοκρασιες και νευρολογικες ασθενειες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΤΟΜΑ «ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΕΣ» ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Απότομα «ανεβασμένες» θερμοκρασίες και νευρολογικές ασθένειες

Απότομα «ανεβασμένες» θερμοκρασίες και νευρολογικές ασθένειες

Απότομα «ανεβασμένες» θερμοκρασίες και νευρολογικές ασθένειες

Οι νευρολογικές ασθένειες έχουν ένα πάρα πολύ μεγάλο «εχθρό», όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική˙ είναι οι ξαφνικές «ανυψώσεις» της θερμοκρασίας και τα «ανεβοκατεβάσματα» της.

Αυτά κατά κύριο λόγο επηρεάζουν το μεταβολισμό του, νευρολογικά ή ψυχιατρικά, αρρώστου ασθενούς σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχουμε πολύ τακτικά δευτερογενή μεγάλα προβλήματα, σε ότι αφορά τη γενική του κατάσταση, αλλά αυτή τη φορά λόγω του πυρετού. Έτσι λοιπόν όταν έχουμε ξαφνικές «εκρήξεις» του πυρετού, πρέπει γενικά να είμαστε προσεκτικοί με την εγκεφαλική λειτουργία.

Επίσης προσεκτικοί σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε, και το έχουμε δει επανειλημμένα στη Βιονευρολογική, σε ότι αφορά τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων και το «ισοζύγιο» ιδρώτα και αλατιού. Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με το τι υγρά «μπαίνουν» και «βγαίνουν» στον οργανισμό.

Συνήθως, μετά από αντιφλεγμονώδη αγωγή ή αντιπυρετική αγωγή έχουμε έξοδο πολλών υγρών από το σώμα, έτσι ώστε να πρέπει ο ασθενής να πίνει αρκετά υγρά και να τρώει όσο γίνεται αλμυρά, προκειμένου να κρατήσει ένα ισοζύγιο ηλεκτρολυτών μέσα του που δε θα «τυραννήσει» περαιτέρω τον οργανισμό του.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι περιπτώσεις της μέτρησης του πυρετού σε όλα τα νευρολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα δεν περιορίζονται απλώς και μόνο στην παρατήρηση των «ανεβοκατεβασμάτων» της θερμοκρασίας, αλλά και σε ένα σωρό άλλες αντιδράσεις, οι οποίες πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά σε κάθε κατεύθυνση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν μας αρέσει υπερβολικά η τάξη
Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν τη μανία με το να βάζουν πράγματα σε τάξη και αυτό εδώ τους καταπιέζει και τους ιδίους πάρα πολλές φορές σε σημείο που να αλλάζει τη ροή της ζωής τους ή να τους οδηγεί στην κατάθλιψη Περισσότερα...



Εγκέφαλος – ψυχώσεις – σχιζοφρένεια
Το πρόβλημα της μειωμένης δραστηριότητας του μετωπιαίου λοβού στις ψυχώσεις έχει γίνει από πολλές έρευνες δεκτό, αλλά πιστοποιήθηκε περισσότερο με τις σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους όπως είναι η μαγνητική τομογραφία και το Spect. Περισσότερα...



Το «πρήξιμο» των βλεφάρων
Στη Βιονευρολογική, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, κυρίως σε διαταραχές του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμό), έχουμε ένα τακτικό σύμπτωμα που είναι το πρήξιμο των βλεφάρων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit