• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Άφθες

Άφθες

Άφθες

Τους καλοκαιρινούς και γενικά θερμούς μήνες, ιδιαίτερα με την ιδιομορφία των μεσογειακών φαγητών και τα άφθονα μπαχαρικά, τα οποία προστίθονται στα διάφορα γεύματα, είναι συνηθισμένο να παρουσιάζονται σε πολύ κόσμο οι άφθες.

Τουλάχιστον εδώ στη Βιονευρολογική, πολύ τακτικά έχουμε παρατηρήσει το γεγονός αυτό να συνοδεύει διάφορες ασθένειες, όπου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουμε την παρουσία από άφθες σε όλα τα συστήματα και φτάνουν μάλιστα μερικές φορές να προχωρούν τόσο πολύ, ώστε να δημιουργούν και ουλές εντός του στόματος.

Βέβαια, σε ότι αφορά δέρμα και βλεννογόνους, οι στοματικές άφθες μπορούν να βρεθούν πολύ τακτικά και πολλές φορές μάλιστα να «κατηφορίσουν» προς το έντερο με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό.

Οι πόνοι και οι αντιδράσεις είναι τακτικές και συνοδεύονται από καταστάσεις, οι οποίες πολλές φορές είναι «προθάλαμοι» ασθενειών, όπως η νόσος του Μπεχτσέτ ή άλλες ασθένειες του κολλαγόνου.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα και κυρίως μεγάλη προσπάθεια στις αλλαγές της θερμοκρασίας και την απευθείας επίδραση που έχουν.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Μικρογραφία» και νόσος του Parkinson
Αυτό που χαρακτηρίζει τους παρκινσονικούς ασθενείς σ’ όλα τα στάδια της νόσου είναι η αδυναμία σωστής γραφής με διαφορετική ένταση. Περισσότερα...



Η σημασία των ονείρων και ο φόβος
Για τον εγκέφαλο, όπως έχουμε δει και στις αναλύσεις εδώ στη Βιονευρολογική, το όνειρο καταρχήν στρέφεται προς μια κατάσταση, η οποία απασχολεί το άτομο πολύ καιρό Περισσότερα...



Βλάβες του νωτιαίου μυελού και αστάθεια
Συγκεκριμένα, για να επιτευχθεί η ισορροπία πρέπει να δέχεται ο εγκέφαλος από την περιφέρεια, δηλαδή από τα άκρα, κάποια ερεθίσματα τα οποία να τον εξυπηρετούν, σε ότι αφορά τη θέση του σώματος, του βαδίσματος και γενικά τη στάση του κορμιού Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit