Αϋπνια, ιλιγγοι και εμβοες - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΫΠΝΙΑ, ΙΛΙΓΓΟΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΕΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αϋπνία, ίλιγγοι και εμβοές

Αϋπνία, ίλιγγοι και εμβοές

Αϋπνία, ίλιγγοι και εμβοές

Η αϋπνία χαρακτηρίζεται πάρα πολλές φορές από μια συγκεκριμένη εμβοή και στα δυο αυτιά καθώς επίσης και από μια αστάθεια και κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, ο λόγος που τις περισσότερες φορές συμβαίνει αυτό είναι ότι αρκετές φορές υπάρχει στις περιπτώσεις αυτές μια προσβολή στο στέλεχος του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια προσβολή των άνω ελαϊκών πυρήνων, οι οποίοι έχουν σαν λειτουργία το συντονισμό των ακουστικών ερεθισμάτων μεταξύ των δυο κοχλιών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αϋπνία συμβαδίζει πάρα πολλές φορές με αυτή τη διαταραχή και η εντόπιση της είναι χαρακτηριστική μέσω των νευροφυσιολογικών εξετάσεων, όπως είναι το εγκεφαλογράφημα και τα ακουστικά προκλητά δυναμικά.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η αγρυπνία που παρατηρείται σε αυτούς τους ασθενείς έχει αρκετές προεκτάσεις σε διάφορες ανατομικές συνδέσεις και πρέπει όλες αυτές να ελεγχθούν και να εκτιμηθούν σωστά, προκειμένου να υπάρξει μια σωστή διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το «καυτό» γονίδιο SRGAP2
Το «καυτό» γονίδιο SRGAP2 εξετάστηκε τελευταία διεξοδικά στο Σιάλτ και στην Καλιφόρνια Περισσότερα...



Κίνδυνοι της διατροφής
Υπολογίζεται ότι από το βακτηρίδιο Escherichia Coli, που προκάλεσε τη μεγάλη επιδημία το φθινόπωρο του 2011 στη Γερμανία με πενήντα τρεις θανάτους, εξαιτίας του αιμολυτικού, ουραιμικού συνδρόμου που δημιουργεί, υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι Περισσότερα...



Οι επιληπτόμορφες κρίσεις και η αντιμετώπιση τους
Ο κύριος λόγος που δόθηκε ο όρος «επιληπτόμορφες» κρίσεις στην κατηγορία των συμπτωμάτων που μοιάζουν με επιληπτικές κρίσεις είναι ακριβώς η προσπάθεια να βρεθεί η θεραπεία τους. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit