• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διαταραχές ισορροπίας και βαδίσματος με μυοκλονίες στην κακοήθη αϋπνία

Διαταραχές ισορροπίας και βαδίσματος με μυοκλονίες στην κακοήθη αϋπνία

Διαταραχές ισορροπίας και βαδίσματος με μυοκλονίες στην κακοήθη αϋπνία

Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι οι διαταραχές της ισορροπίας και της βάδισης συγχρόνως με μυοκλονίες εμφανίζονται στις κακοήθεις μορφές αϋπνίας στην προχωρημένη συμπτωματολογία της νόσου και είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κλινικός γιατρός οφείλει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συσχέτιση και στη συνάφεια που έχει η διαταραχή της ισορροπίας και του βαδίσματος με την προοδευτική αύξηση της αϋπνίας και ταυτόχρονα με την «ονειροειδή» καταστάση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τελευταίο στάδιο αυτής της εξέλιξης είναι οι πάρα πολύ έντονες μυοκλονίες σε όλο το σώμα, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές συσπάσεις μυών που μπορούν να συμβούν σε ομάδες μυών ή και σε όλους τους μύες.

Ένα τελευταίο στάδιο σε αυτές τις καταστάσεις είναι και η εμφάνιση πυραμιδικών συμπτωμάτων, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη αδυναμία βάδισης με εμφάνιση έντονης σπαστικότητας.

Βέβαια, η ολοκλήρωση αυτής της συμπτωματολογίας είναι στα τελευταία στάδια, αλλά πρέπει να πούμε ότι μπορεί να αρχίσει και μήνες πιο μπροστά αμέσως μετά την εξέλιξη της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Σπονδυλική στήλη και αναπτυξιακές ανωμαλίες
Σχετικά τακτικά σε εξετάσεις ρουτίνας οι γιατροί, όπως εδώ στη Βιονευρολογική, συναντούν διαταραχές της σπονδυλικής στήλης λόγω αναπτυξιακών ανωμαλιών. Περισσότερα...



Ισχαιμίες, ρευματοπάθεια και πόνοι
Αγγεία, νεύρα και αρθρώσεις όλα μαζί αποτελούν μια ενότητα, η οποία συμβάλει τα μέγιστα στην κινητικότητα του σώματος, άρα και στη διατήρηση της ζωής Περισσότερα...



Διαταραχές συνείδησης κατά την ανόρθωση
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, πάρα πολύς κόσμος υποφέρει, και το έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική, από διαταραχές της συνείδησης του μέχρι πλήρη απώλεια της, κατά την απότομη «ανόρθωση» ή όταν είναι ξαπλωμένος ή ακόμη και όταν κάθεται. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit