Άγχος και θρομβοπενια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΆΓΧΟΣ ΚΑΙ ΘΡΟΜΒΟΠΕΝΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Άγχος και θρομβοπενία

Άγχος και θρομβοπενία

Άγχος και θρομβοπενία

Στη Βιονευρολογική πολύ τακτικά σε καταστάσεις θρομβοπενίας ή ιστορικού θρομβοπενίας έρχεται να συμπληρώσει την κλινική εικόνα και ένα έντονο άγχος με αυξομειώσεις ανά περίπτωση.

Σε αυτές τις καταστάσεις, όπως έχουμε δει, η θρομβοπενία μπορεί να είναι ήπια, και τα αιμοπετάλια να κυμαίνονται μεταξύ εκατό και εκατόν πενήντα χιλιάδες, ή να είναι βαριά με κλινική εικόνα παρόμοια με αυτήν της θρομβοπενικής πορφύρας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το άγχος είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα της κλινικής εικόνας και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες με συνοδεία διαταραχών του ύπνου.

Βέβαια, τα δυο συμπτώματα έχουν πολύ διαφορετική προέλευση, αν και είναι γνωστό ότι σε περιπτώσεις θρομβοπενίας έχουμε και μια κενή εγκεφαλική συνδρομή · παρόλα αυτά δεν είναι συνηθισμένο να πιστοποιούνται τακτικά.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι οι ασθενείς που παρουσιάζουν τη μια ή την άλλη συμπτωματολογία εξετάζονται κατά κύριο λόγο από γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων και έτσι σπάνια συμπίπτει η παρόμοια εντύπωση των κλινικών γιατρών που ασχολούνται με τους ασθενείς αυτούς.

Όπως και να έχει το θέμα, είναι ένα γεγονός που ο συνδυασμός αυτών των δυο περιπτώσεων πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη από τον κλινικό γιατρό.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ενδογενή και εξωγενή οπιοειδή
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα εκχυλίσματα της παπαρούνας σαν φάρμακα κυρίως για τον πόνο και τις αϋπνίες. Περισσότερα...



Συναίσθημα, ιππόκαμπος, περιβάλλον
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι ο ρόλος του ιππόκαμπου είναι πολύ ουσιαστικός, σε ότι αφορά τη συναισθηματική μνήμη και τη «ρύθμιση» που έχει ως προς τη λειτουργία της με τον τόπο και το χρόνο Περισσότερα...



Τεστοστερόνη και εγκεφαλική λειτουργία
Η τεστοστερόνη που παράγεται μέσω της υπόφυσης του εγκεφάλου μετά από εγκεφαλικές διαδικασίες «ενοχλείται» από μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit