• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Σε γυναίκες ασθενείς που έχουν ένα προϊστορικό αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου πάντοτε υπάρχει ένα πρόβλημα με γυναικολογικές επιπλοκές. Κυρίως οι γυναικολογικές αυτές επιπλοκές εμφανίζονται εάν συνυπάρχει και κάποια κύηση.

Ο γιατρός που έχει την «τύχη» να ασχολείται με αυτά τα περιστατικά, θα πρέπει να είναι πλήρως εξοικειωμένος με την εμφάνιση υπέρτασης και θρομβώσεων.

Έτσι λοιπόν γενικά, σε περιπτώσεις έντονου άγχους και σε γυναίκες που έχουν ιστορικό θρομβώσεων ή είναι σε κάποια διαδικασία εγκυμοσύνης, καλό είναι πάντα να εντοπίζονται τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα.

Η εντόπιση αυτή δίνει μια μεγάλη διαγνωστική δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό, προκειμένου να συμβουλέψει τον ασθενή του στο τι πρέπει να κάνει σχετικά με το σύνδρομο αυτό.

Πολύ τακτικές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι εμφανίσεις εκλαμπτικών ή προεκλαμπτικών καταστάσεων, υπέρτασης κατά την κύηση.

Έτσι λοιπόν οι γυναίκες που το ξέρουν αυτό το πράγμα, πρέπει να προετοιμάζονται ανάλογα και ο θεράπων ιατρός να φροντίζει να ρυθμίζει τις τυχόν υπερτασικές κρίσεις που υπάρχουν και να «καθυποτάξει» το άγχος τους.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Προσοχή στις μυθοπλασίες
Στους γηραιότερους ασθενείς και ιδιαίτερα αυτούς που ήδη δείχνουν τα πρώτα σημάδια ότι έχουν απώλειες μνήμης, εμείς εδώ στη Βιονευρολογική προσέχουμε ιδιαίτερα το γεγονός, αν εμφανίζουν μυθοπλασίες Περισσότερα...



Ο αναπτυξιακός παράγοντας και η νόσος του Parkinson
Τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφτεί ένας αναπτυξιακός παράγοντας, δηλαδή μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που συντελεί στην ανάπτυξη των νευροκυττάρων ˙πρόκειται για έναν παράγοντα που βοηθά στην αναγέννηση και στην παραγωγή νευροκυττάρων, τη λεγόμενη νευρογένεση. Περισσότερα...



Οι διαταραχές του ύπνου σε άντρες και γυναίκες
Είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό 23%-25% και για τα δυο φύλα. Σε έρευνες που έγιναν έχει βρεθεί ότι μόνο το 11% μπορεί να κοιμηθεί, χωρίς πρόβλημα όλη τη νύχτα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit