• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Σε γυναίκες ασθενείς που έχουν ένα προϊστορικό αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου πάντοτε υπάρχει ένα πρόβλημα με γυναικολογικές επιπλοκές. Κυρίως οι γυναικολογικές αυτές επιπλοκές εμφανίζονται εάν συνυπάρχει και κάποια κύηση.

Ο γιατρός που έχει την «τύχη» να ασχολείται με αυτά τα περιστατικά, θα πρέπει να είναι πλήρως εξοικειωμένος με την εμφάνιση υπέρτασης και θρομβώσεων.

Έτσι λοιπόν γενικά, σε περιπτώσεις έντονου άγχους και σε γυναίκες που έχουν ιστορικό θρομβώσεων ή είναι σε κάποια διαδικασία εγκυμοσύνης, καλό είναι πάντα να εντοπίζονται τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα.

Η εντόπιση αυτή δίνει μια μεγάλη διαγνωστική δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό, προκειμένου να συμβουλέψει τον ασθενή του στο τι πρέπει να κάνει σχετικά με το σύνδρομο αυτό.

Πολύ τακτικές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι εμφανίσεις εκλαμπτικών ή προεκλαμπτικών καταστάσεων, υπέρτασης κατά την κύηση.

Έτσι λοιπόν οι γυναίκες που το ξέρουν αυτό το πράγμα, πρέπει να προετοιμάζονται ανάλογα και ο θεράπων ιατρός να φροντίζει να ρυθμίζει τις τυχόν υπερτασικές κρίσεις που υπάρχουν και να «καθυποτάξει» το άγχος τους.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Déjà vu» και μετενσάρκωση
Ένα από τα μεγάλα θέματα παραψυχολογικού χαρακτήρα που συζητούνται εδώ και πολλές δεκαετίες είναι μήπως οι καταστάσεις déjà vu είναι φαινόμενα μετενσάρκωσης. Περισσότερα...



«Ειδικοί» τρόμοι
Κατά την εξέταση ασθενών και κυρίως νευροψυχιατρικών ασθενών που εμφανίζουν διάφορα είδη τρόμου έχουμε παρατηρήσει κάποια από αυτά να είναι συγκεκριμένης αιτιολογίας Περισσότερα...



Γιατί πρέπει να εξετάζουμε τόσο γρήγορα τις περιπτώσεις διαταραχής της ισορροπίας;
Η πείρα μας στη Βιονευρολογκή έχει δείξει ότι το νευρωνικό τόξο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της ισορροπίας, είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και χρήζει καλής διαγνωστικής ανάλυσης, όταν έχουμε τέτοια προβλήματα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit