Ο γιατρός που έχει την «τύχη» να ασχολείται με αυτά τα περιστατικά, θα πρέπει να είναι πλήρως εξοικειωμένος με την εμφάνιση υπέρτασης και θρομβώσεων.
Έτσι λοιπόν γενικά, σε περιπτώσεις έντονου άγχους και σε γυναίκες που έχουν ιστορικό θρομβώσεων ή είναι σε κάποια διαδικασία εγκυμοσύνης, καλό είναι πάντα να εντοπίζονται τα αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα.
Η εντόπιση αυτή δίνει μια μεγάλη διαγνωστική δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό, προκειμένου να συμβουλέψει τον ασθενή του στο τι πρέπει να κάνει σχετικά με το σύνδρομο αυτό.
Πολύ τακτικές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι εμφανίσεις εκλαμπτικών ή προεκλαμπτικών καταστάσεων, υπέρτασης κατά την κύηση.
Έτσι λοιπόν οι γυναίκες που το ξέρουν αυτό το πράγμα, πρέπει να προετοιμάζονται ανάλογα και ο θεράπων ιατρός να φροντίζει να ρυθμίζει τις τυχόν υπερτασικές κρίσεις που υπάρχουν και να «καθυποτάξει» το άγχος τους.
Η μυθοπλασία είναι από τη δομή της λέξης, όπως καταλαβαίνουμε, η κατάσταση εκείνη κατά την οποία ο ασθενής εξηγεί μια μη πραγματικότητα σαν να είναι αλήθεια και ο ίδιος το πιστεύει Περισσότερα...
Στη Βιονευρολογική, κάθε φορά που έχουμε έναν ασθενή με διαταραχές του λόγου, εξετάζοντας τον, τον βάζουμε και να τραγουδήσει Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.