• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το σύνδρομο της «Ντόλτσε βίτα»

Το σύνδρομο της «Ντόλτσε βίτα»

Το σύνδρομο της «Ντόλτσε βίτα»

Είναι αυτή η κατάσταση που χαρακτηρίζει ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μετά τη συνταξιοδότηση τους παρουσιάζουν ξαφνικά μια απότομη πτώση και μια αδιαφορία, σε ότι αφορά τον υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας που είχαν στα προηγούμενα χρόνια.

Η απότομη αποκοπή της καθημερινότητας και της δραστηριότητας τους από συγκεκριμένους στόχους δημιουργεί αυτό το φαινόμενο και πολλές φορές είναι και «προοίμιο» σαν πρόδρομο σύνδρομο της άνοιας. Είναι σαν να λέμε η κοινωνική «συμβουλή» για την όλη παθογένεια που αρχίζει και από την αδιαφορία πηγαίνει στην αμνησία και στον περιορισμό των κοινωνικών ενδιαφερόντων.

Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, η συμπεριφορά του χαρακτήρα πρέπει να αναλύεται και να λαμβάνεται και υπόψη μια πιθανή «ντόλτσε βίτα» που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νόσος του κινητικού νευρώνα και αντιεπιληπτική αγωγή
Νέες έρευνες έχουν καταδείξει ότι στη νόσο του κινητικού νευρώνα με την εξελικτική και εκφυλιστική πορεία της η χρήση της αντιεπιληπτικής αγωγής αποτελεί μια μικρή ελπίδα. Περισσότερα...



Τα μόρια του νερού και η νόσος του Alzheimer
Στη νευροεκφυλιστική νόσο του Alzheimer όπου η μνήμη χάνεται και ο άνθρωπος μετατρέπεται σταδιακά σε «φυτό», υπάρχει συγκεκριμένη διαταραχή η οποία προκαλεί τη νόσο. Περισσότερα...



Ερπητική εγκεφαλίτιδα, αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα της ερπητικής εγκεφαλίτιδας. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit