• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί η ψυχική ηρεμία είναι απαραίτητη;

Γιατί η ψυχική ηρεμία είναι απαραίτητη;

Γιατί η ψυχική ηρεμία είναι απαραίτητη;

Οι νευρώνες στον εγκέφαλο κάθε ανθρώπου έχουν ένα δικό τους ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο και ταυτόχρονα μια ιδιαίτερα χημική λειτουργία, προκειμένου να μεταβιβάζουν τη διέγερση τους ο ένας στον άλλο.

Η μεταβίβαση αυτής της διέγερσης σημαίνει για πολλούς διάφορες καταστάσεις και διάφορες συμπεριφορές, οι οποίες είναι εξατομικευμένες από χαρακτήρα σε χαρακτήρα και ιδιαιτέρα χαρακτηριστικές για ορισμένους.

Αρκετές φορές όποια και να είναι η «φορά» αυτής της διέγερσης, η χαρά, η λύπη, επιβάλλεται μια «αδράνεια» των συναισθημάτων με ένα «τράβηγμα» του ενδιαφερόμενου από τα κενά, προκειμένου να δώσει στον εγκέφαλο το χρόνο αναπροσαρμογής του φυσιολογικού ρυθμού της ροής του.

Κάτι τέτοιο βοηθάει τα μέγιστα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επόμενη κατάσταση με ψυχική ηρεμία, άρα και με τη λεγόμενη φθορά για αυτόν. Διότι το θέμα της φθοράς σε περιπτώσεις ανησυχίας, εγκεφαλικής διαταραχής και υπολειτουργίας είναι τεράστιο.

Κλασσικό παράδειγμα σε αυτό είναι οι επιληπτικές κρίσεις, όπου έχουμε μια ανεξέλικτη δράση του εγκεφάλου, χωρίς να υπάρχει η εκούσια «διαπραγμάτευση» μαζί του, προκειμένου να σταματήσει ή να τροποποιήσει αυτή τη δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σε διάφορες μορφές κρίσεων.

Ακόμη όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας «τροποποιημένος» εγκέφαλος που «απέχει» την κατάλληλη στιγμή μπορεί να το αντιμετωπίσει καλύτερα και μπορεί να το αντιμετωπίσει ουσιαστικότερα προς ίδιο όφελος με μεγάλη ηρεμία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά Hashimoto;
Τα τελευταία χρόνια με έκπληξη νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι αλλά και πάση φύσεως άλλοι γιατροί, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε νοσοκομεία, διαπιστώνουν μια τεράστια αύξηση των περιστατικών της θυρεοειδικής νευροπάθειας τύπου Hashimoto Περισσότερα...





Συναίσθημα και νευροεπιστήμες
Όταν μιλάμε για έρευνα συναισθημάτων, κατά κύριο λόγο, εννοούμε το χώρο της ψυχολογίας, δηλαδή, εκείνης της επιστήμης, η οποία ψάχνει, ερευνεί, ταξινομεί και δίνει λύσεις στην ψυχιατρική σφαίρα της κατάστασης του ατόμου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit