• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η ασθένεια Louis-Bar και οι τηλεαγγειεκτασίες

Η ασθένεια Louis-Bar και οι τηλεαγγειεκτασίες

Η ασθένεια Louis-Bar και οι τηλεαγγειεκτασίες

Εδώ έχουμε ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα τηλεαγγειεκτασιών, κυρίως γύρω από το μάτι ή και στο δέρμα του προσώπου, που εμφανίζεται ξαφνικά, προχωράει συνεχώς και συνήθως δείχνει και μια συννοσηρότητα με το νευρικό σύστημα και ιδιαίτερα με ότι αφορά την παρεγκεφαλίδα.

Δηλαδή, οι πάσχοντες αρχίζουν να έχουν αδυναμία στο να βαδίζουν, παρουσιάζουν ευαισθησία στις λοιμώξεις και έχουν μια αδυναμία γενικά στο να συνδέσουν τις ανοσοσφαιρίνες, δηλαδή τις ουσίες εκείνες που βοηθάνε την άμυνα του οργανισμού.

Το αναφέρουμε αυτό το χαρακτηριστικό σύμπτωμα σαν αποτέλεσμα τόσο της τηλεαγγειεκτασίας, αλλά και σαν δείγμα μιας συγκεκριμένης ανοσοανεπάρκειας, η οποία όταν κάποιος τη δει μια φορά καταλαβαίνει τι σημαίνει για το ανθρώπινο κορμί και ιδιαίτερα για το νευρικό σύστημα να έχει κάπου ένα «κενό» αμύνης.

Δηλαδή, κάποιες συνθέσεις του DΝΑ στην αναπαραγωγή των χρωμοσωμάτων να μη γίνονται έτσι όπως πρέπει και να ξεφύγει η όλη κατάσταση από την ολοκληρωτική και τελική λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκύπτει κάτι παθολογικό˙ όπως είναι σε αυτές τις περιπτώσεις η αταξία της τηλεαγγειεκτασίας, δηλαδή στη νόσο του Louis-Bar.

Τα αναφέρουμε αυτά για να δείξουμε ότι τίποτα στον κόσμο δεν «πέφτει από τον ουρανό» και ιδιαίτερα στη νευρολογία το ένα κακό φέρνει το άλλο και η αντιστροφή του ενός κακού με καλό φέρνει τη θεραπεία.

Πρέπει ο γιατρός να έχει πολύ μεγάλη υπομονή, συνεχώς να επαναλαμβάνει και να δοκιμάζει τις γνώσεις του με όλες αυτές τις διάφορες μορφές ασθενειών και να συνδυάζει τα επιμέρους συμπεράσματα που βγάζει μεταξύ τους.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η ρίζα της κατάθλιψης
Η κατάθλιψη είναι η αρρώστια της εποχής. Περισσότερα...



Βιοηλεκτρικά σήματα και ημικρανίες
Οι ημικρανίες κατά κύριο λόγο παράγονται σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου, το στέλεχος, και από κει εξαπλώνονται σ’ όλον τον εγκέφαλο και ενδεχομένως σ’ όλο το νευρικό σύστημα. Περισσότερα...



Είναι η συναισθησία κληρονομική;
Επειδή, η συναισθησία εμφανίζεται πολύ τακτικά σαν μια γονιδιακή ή οικογενειακή προδιάθεση, οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα υποθέτουν ότι πρόκειται για μια ιδιότητα συνυφασμένη με το χρωμόσωμα χ Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 1o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit