• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι δε «γνωρίζει» το ανοσοποιητικό σύστημα στις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις;

Τι δε «γνωρίζει» το ανοσοποιητικό σύστημα στις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις;

Τι δε «γνωρίζει» το ανοσοποιητικό σύστημα στις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις;

Στη Βιονευρολογική προσπαθούμε πάντα να απαντήσουμε έγκαιρα αυτή την ερώτηση, προκειμένου να έχουμε μια έγκυρη απάντηση για την εμφάνιση των αυτοάνοσων ρευματικών παθήσεων.

Οι αυτοάνοσες λοιπόν ρευματικές παθήσεις προκύπτουν επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα δε «γνωρίζει» ως δικά του ορισμένα συστατικά του ιδίου του οργανισμού που κάποια στιγμή βρίσκονται μέσα ή έξω από τα κύτταρα ή πάνω στις κυτταρικές μεμβράνες οργάνων ή ιστών του σώματος.

Αποτέλεσμα αυτής της μη αναγνώρισης είναι η ανάπτυξη ακριβώς των αντιδράσεων του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της προκαλεί, προσπαθώντας να καταπολεμήσει τα διάφορα συστατικά που προκύπτουν από την επίδραση αυτών των στοιχείων, βλάβες στα κύτταρα, όργανα και στους ιστούς.

Έτσι λοιπόν, με αυτή τη διαδικασία, προκύπτει η ανάπτυξη των αυτοάνοσων φλεγμονών παθήσεων που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το συμπλήρωμα της γεμσιταμπίνης (Gemzar) στις νευρικές νεοπλασίες
Η γεμσιταμπίνη (Gemzar) είναι ένα παράγον νουκλεοτίδιο, που χρησιμοποιείται τον τελευταίο καιρό έντονα στις χημειοθεραπείες και κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες, όπου έχει κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος αγωγής και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για τη χρησιμοποίηση περαιτέρω κυτταροστατικών Περισσότερα...



Πλαστικότητα εγκεφάλου και διαφοροποίηση λειτουργιών
Το κύριο πρόβλημα της πλαστικότητας του εγκεφάλου είναι να κατορθώσει μέσω της ανάπτυξής του και δημιουργίας νέων συνάψεων, δηλαδή κόμβων επικοινωνίας, να δημιουργήσει καινούργιες δυνατότητες ανάπτυξης. Περισσότερα...



Μυϊκές δυστονίες, ρευματικός πυρετός, καρδιακός μυς
Δεν είναι σπάνιες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική πολλές μορφές ρευματοειδών νοσημάτων, τα οποία προέρχονται μετά από μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit