Ποτε αναπνεουμε «ελευθερα»; - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΤΕ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ «ΕΛΕΥΘΕΡΑ»;
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πότε αναπνέουμε «ελεύθερα»;

Πότε αναπνέουμε «ελεύθερα»;

Πότε αναπνέουμε «ελεύθερα»;

Πραγματικά κάθε τόσο τίθεται το ερώτημα περί ελεύθερης αναπνοής του ατόμου. Όσο και αν φαίνεται δύσκολο σαν φιλοσοφικό ερώτημα, η απλή απάντηση του είναι ότι αναπνέουμε ελεύθερα όταν λειτουργεί σωστά το αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την εσωτερική «κατανομή» των πιο ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπου, όπως είναι ο καρδιακός παλμός, η πίεση, η πέψη και ο μεταβολισμός.

Μεταξύ αυτών βέβαια η ρύθμιση της αναπνοής έχει κυρίαρχο ρόλο, αλλά για να μπορεί να γίνεται «ελεύθερα» απαιτείται μια ουσιαστική λειτουργία και ένας συντονισμό της με όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω.

Άρα, δηλαδή, για μια καλή σωστή αναπνοή, ελεύθερη από κάθε δυσκολία, είναι αναγκαία η ομαλή λειτουργία του νευροφυτικού συστήματος ·αυτό γίνεται αυτόματα, χωρίς να μπορεί να επηρεαστεί από τη συνείδηση μας.

Συνεπώς, μια βασική λειτουργία του ανθρώπου, τόσο λειτουργική όσο και πνευματική, όπως είναι η «ελεύθερη» αναπνοή, βασίζεται στην ομαλή λειτουργία του νευροφυτικού συστήματος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Γνώστης» είναι αυτός που παραδέχονται οι περισσότεροι
Ορισμένες φορές διερωτόμαστε και οι ίδιοι γιατί κάνουμε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε και μάλιστα εμμένουμε σε αυτά, αν και γνωρίζουμε ότι κάνουμε λάθος Περισσότερα...



Εγκεφαλική αιμορραγία, ίλιγγος, εμετός, δυσαρθρία
Όταν έχουμε αυτό το τρίπτυχο των συμπτωμάτων, μετά από αιφνίδια κεφαλαλγία ή οξεία εμφάνιση, παράλληλα δε να εμφανίζεται και μερική αταξία, τότε έχουμε την υπόνοια ενός παρεγκεφαλιδικού αιματώματος που μπορεί να είναι και μια απόφραξη, ύστερα από έναν υδροκέφαλο ή αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση Περισσότερα...



Πως οι όγκοι επηρεάζουν το εγκεφαλονωτιαίο υγρό;
Είναι γνωστό ότι όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα περιβάλλεται από μέσα και από έξω από ένα στρώμα υγρού, το λεγόμενο εγκεφαλονωτιαίο υγρό Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit