• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Φυσιολογικές μετρήσεις και Biofeedback

Φυσιολογικές μετρήσεις και Biofeedback

Φυσιολογικές μετρήσεις και Biofeedback

Πολλές από τις σωματικές λειτουργίες δρουν κατά κύριο λόγο ασυναίσθητα, δηλαδή δεν εμπίπτουν στη βιωματική αντίληψη του ατόμου. Για το λόγο αυτό και οι παθολογικές νοσηρές αποκλείσεις τους δε γίνονται αισθητές. Έτσι λοιπόν, οι παθολογικές νοσηρές διαταραχές του καρδιακού ρυθμού της αρτηριακής πίεσης ή της εγκεφαλικής δραστηριότητας, ασυναίσθητα, υπάρχουν και αυξάνονται.

Όπως έχουμε δει εδώ στη Βιονευρολογική, η έκφραση τέτοιων παθολογικών καταστάσεων αλλάζει δραστικά μόλις αυτές μπορέσουν να μετρηθούν. Η πιστοποίηση τους δια της μέτρησης, τις κάνει βιωματικά συνειδητές για τον ασθενή και τις «αποκαλύπτει» διαγνωστικά στον ιατρό.

Με τη μέθοδο του Biofeedback λοιπόν, πραγματοποιούμε σε πρώτο βήμα μέτρηση και διάγνωση. Μετά, με εργαλείο τα διάφορα τεχνητά μέσα καταγραφής των Biofeedback, εκπαιδεύουμε τον ασθενή στη θεραπευτική του εξάσκηση μέσω των συνειδητά πλέον αντιλαμβανομένων διαταραχών. Αυτό γίνεται διότι ο ασθενής πλέον μπορεί να ακούσει, να δει, ή ακόμη και να αισθανθεί τις διαταραχές αυτές και να τις διορθώσει με απόλυτη βιωματική και ενσυνείδητη γνώση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Απάθεια και γνωστικές διαταραχές
Πολλές φορές, υπάρχει ένας συνδυασμός συμπτωμάτων της απάθειας με γνωστικές διαταραχές, όπου κυριαρχεί κυρίως η πρώτη˙ από τις ανάλογες κλινικές εικόνες που κατά καιρούς έχουμε δει στη Βιονευρολογική Περισσότερα...



Η διαγνωστική «ευαισθησία» του εγκεφαλογραφήματος και τα αυτοάνοσα νοσήματα
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Βιονευρολογική σε όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα ή ακόμη και σε αυτά τα νοσήματα που έχουν κάποια «μικροένδειξη» για αυτοάνοσο χαρακτήρα κάνουμε μια αναλυτική ηλεκτροεγκεφαλογραφική έρευνα Περισσότερα...



Ψυχισμός και biofeedback
Από την εποχή του Πλάτωνα, έχει περιγραφεί η δομή του ανθρώπινου ψυχισμού Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit