• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα κυριότερα συμπτώματα του συνδρόμου Meige

Τα κυριότερα συμπτώματα του συνδρόμου Meige

Τα κυριότερα συμπτώματα του συνδρόμου Meige

Κυρίως εκείνο που ενοχλεί είναι ένας τριγμός κατά την προσπάθεια να ανοιχτεί το στόμα ή να πιεστούν τα δόντια. Αυτός ο τριγμός είναι ανυπόφορος και όλως περιέργως σταματάει με τον ύπνο, αλλά στην καθημερινότητα αυξάνεται, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και ψυχολογικά αίτια.

Συνοδεύεται δε αρκετά τακτικά από σπασμούς, όταν προσπαθεί κανείς να ανοίξει το στόμα ή όταν προσπαθεί να κινήσει τη σιαγόνα προς τα πλάγια. Ταυτόχρονα τα χείλη «πετιούνται» προς τα μπρος και αλλάζουν τη γωνία του στόματος.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, υπάρχει μια πρόκληση της γλώσσας προς τα πλάγια και εμπρός, με αφόρητους πολλές φορές πόνους στην κροταφογναθική περιοχή, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ομιλία, πόση ή φαγητό.

Σε όλα αυτά προστίθεται με έντονη σύσπαση ο βλεφαρόσπασμος, ο οποίος σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνει μια μεγάλη φωτοφοβία, η οποία είναι πολλές φορές και η αφορμή να προκληθούν όλα τα ανωτέρω συμπτώματα.

Η φωτοφοβία είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να οδηγήσει και σε απότομες κινήσεις των ματιών στη μια ή στην άλλη περιοχή, έτσι που να μην μπορεί να συγκεντρωθεί ο ασθενής σε ένα οπτικό πεδίο και να έχει πολλές δυσκολίες οπτικής λειτουργίας.

Γενικά, είναι μια δύσκολη κατάσταση και χρόνια. Αν και είναι ακίνδυνη ουσιαστικά για τον ασθενή, εντούτοις η θεραπεία της παραμένει πρωταρχικός σκοπός για κάθε περίπτωση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ξαφνική αντίδραση της κόρης οφθαλμού χωρίς πόνο
Στη Βιονευρολογική το έχουμε δει, αρκετές φορές, να παρουσιάζονται ασθενείς με μια διαταραχή της κόρης οφθαλμού, χωρίς προηγούμενο σύμπτωμα ή επώδυνη κατάσταση Περισσότερα...



Πονοκέφαλος «εξ αντιτυπίας»
Πολλές φορές, μπορεί σε ένα χτύπημα, η βλάβη να προκαλείται από την αντίθετη πλευρά, από τη θέση που έγινε το χτύπημα Περισσότερα...



Προμετωπιαίος φλοιός και σχιζοφρένεια
Τα τελευταία εκατό χρόνια, οι προσπάθειες της σύγχρονης ψυχιατρικής και νευρολογίας ήταν να ανακαλυφθεί ένα βιολογικό ισοδύναμο της σχιζοφρένειας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit