• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Περιβαντολλογικοί ερεθισμοί και βλεφαρόσπασμος

Περιβαντολλογικοί ερεθισμοί και βλεφαρόσπασμος

Περιβαντολλογικοί ερεθισμοί και βλεφαρόσπασμος

Σε μερικά προδιατεθειμένα, κυρίως αλλεργικά, άτομα έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική εμφανίζεται τακτικά το φαινόμενο του μονομερούς ή διμερούς βλεφαρόσπασμου, ύστερα από μια άγνωστη μάλλον «αλλεργικής» αιτιολογίας αιτία.

Στις περιπτώσεις αυτές, κάποιες ουσίες, οι οποίες έχουν ένα αλλεργικό ή άλλο τοξικό φορτίο, μπορούν να μπουν στο μάτι, ιδιαίτερα στην περιοχή κάτω από το βλέφαρο, προκαλώντας προσωρινό ή ακόμη και μόνιμο βλεφαρόσπασμο για τον ασθενή.

Δεν παύει αυτές οι καταστάσεις, όσο και αν είναι περιβαλλοντολογικές ή αστικές που είναι τακτικές και ενοχλούν, να έχουν διεξοδική έρευνα και εξέταση από το γιατρό, διότι υπάρχει η δυνατότητα να «χρονίσουν» και να μείνουν μόνιμες.

Επιπλέον δε, ο καθένας από εμάς πρέπει, σε περιπτώσεις που υπάρχει έστω και η μικρή υπόνοια μιας τέτοιας κατάστασης, να αποφεύγει καταστάσεις, ουσίες ή διαδικασίες τέτοιες που του προκαλούν βλεφαρόσπασμο.

Είναι μερικές περιπτώσεις τις οποίες πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, προκειμένου να αποφεύγει τις ταλαιπωρίες αργότερα. Οι αιτίες είναι πολλές και δεν είναι ανώδυνο. Χρειάζεται κανείς να έχει την προσοχή του, διότι ακριβώς επειδή θεωρείται παροδικό είναι πολύ εύκολο να γίνει μόνιμο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ιός Mers και νευρικό σύστημα
Τον τελευταίο καιρό ξέσπασε ένας μεγάλος θόρυβος σε ότι αφορά την εμφάνιση του κορονοϊού Μers και τα διάφορα συμπτώματα του κυρίως από την περιοχή της Σαουδικής Αραβίας Περισσότερα...



Πως ο εγκέφαλος ξεχωρίζει το καλό από το κακό
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, νευροεπιστημονικές παρατηρήσεις, πειράγματα και εμπειρίες έχουν καταδείξει ότι πράγματι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την ιδιότητα και την ικανότητα να ξεχωρίζει το αρνητικό (κακό) από το θετικό (καλό) Περισσότερα...



H νόηση, το συναίσθημα και τα ηλεκτροεγκεφαλογραφικά κύματα
Νοητικές ή συναισθηματικές διαταραχές, μέχρι τώρα, ερευνούνταν καθαρά αυθαίρετα και με βάση υποθέσεις και γεγονότα και όχι από την ψηφιακή ανάλυση της εγκεφαλικής λειτουργίας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit