Ειναι το υπερηωσινοφιλικο συνδρομο μια κατασταση λευχαιμιας; - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΗΩΣΙΝΟΦΙΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ;
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο μια κατάσταση λευχαιμίας;

Είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο μια κατάσταση λευχαιμίας;

Είναι το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο μια κατάσταση λευχαιμίας;

Σίγουρα το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο, από τη δική μας πείρα εδώ στη Βιονευρολογική, κατά κύριο λόγο, προσβάλλει «λευκά» στοιχεία του αίματος και δημιουργεί μια πληθώρα ηωσινόφιλων, τα οποία με τη σειρά τους «προάγουν» μια ανοσολογική αντίδραση που φέρνει μια συγκεκριμένη νοσολογική κατάσταση.

Κατά κύριο λόγο, τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια αυτοάνοση αντίδραση λόγω ανοσοποιητικής διαταραχής, η οποία μπορεί να «πυροδοτηθεί» είτε από τροπική ηωσινοφιλία είτε από μια λοίμωξη, αλλεργική διάθεση ή ακόμη από μια άλλη αυτοάνοση διαταραχή.

Είναι οπωσδήποτε μια δύσκολη διάγνωση και ακόμη πιο δύσκολη είναι η θεραπεία της, ιδιαίτερα όταν σε αυτή την κλινική εικόνα προστίθενται και άλλα νευροψυχιατρικά συμπτώματα, όπως κεφαλαλγίες, έντονη φαγούρα, ιδιαίτερο άλγος, πίεση, υπέρμετρο άγχος, διαταραχές του ύπνου, πολλές ενοχλήσεις από την όραση και από αισθητικές διαταραχές.

Η έγκυρη διάγνωση είναι κατά κύριο λόγο κλινικού χαρακτήρα και βασίζεται περισσότερο στις βιοχημικές και ανοσολογικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων πρέπει να συγκεντρωθούν έγκαιρα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, γιατί σήμερα είναι δυνατόν να γίνει αυτό.

Υπάρχουν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που μπορεί να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, έτσι που ο ασθενής να έχει τη θεραπεία που πρέπει, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Μονοκλωνικά αντισώματα και ανοσοκαταστολή στην σκλήρυνση κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας θεωρείται ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο τακτικά αντιμετωπίζεται με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία διαφόρων ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, όπως έχουμε διαπιστώσει στην Βιονευρολογική. Περισσότερα...



Πότε «διαταράσσεται» η ευφυΐα;
Υπάρχουν πάρα πολλές νευρολογικές ασθένειες οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην ευφυΐα. Περισσότερα...



Συνειδητότητα, πραγματικότητα, επιληψία
Την ατομική αντίληψη περί πραγματικότητας την διαμορφώνει κανείς καθώς αρχίζει να λειτουργεί συνειδητά και όχι απολύτως μηχανικά. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit